• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ehliyet Sınav Sonuçları ve Çıkmış Sorular

Ehliyet Sınav Sonuçları ve Çıkmış Sorular
Ehliyet Sınav Sonuçları ve Çıkmış Sorular

 

Ehliyet Sınavı çıkmış sorular ve sonrasındaki süreçte sınav sonuçlarının sorgulanması ehliyet almak isteyenlerin bilgi almak istedikleri soruların başında gelir. Ehliyet Sınavları ülkemizde merkezi sınav sistemi aracılığı ile yılda 4 defa yapılmaktadır. Ehliyet sınavında çıkmış sorular sınava hazırlananların en önemli bilgi kaynaklarından biridir. Zira sınavda her dönem çıkan sorular bir dönem sonrasındaki sorular ile benzer özelliklere sahip olabilmektedir. Birebir aynı olmasa da Ehliyet sınavlarında çıkan sorular önemli bir bilgi kaynağı olabilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi bir sınav sistemi ile gerçekleştirilen bu sınavlarda asıl amaç nitelikli ve bilgili sürücülerin yetişerek trafikte daha az hata yapılmasına destek sunmaktır. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar ile birlikte bu konunun üzerinde fazlasıyla durulmaktadır. Ehliyet Sınavı MEB tarafından yapılan bir sınav olduğu için bu anlamda sınava giren sürücü adayları sınavdan yaklaşık olarak 15 gün sonra ehliyet sınav sonuçlarını öğrenebilmektedirler. Sınavdan hemen sonra da açıklanan soru ve cevaplar MEB eğitek müdürlüğünün resmi sayfasından açıklanabilmektedir.

Sınavda 4 ana ders başlığı bulunmaktadır. Bunlar trafik, sağlık ilk yardım, motor, dersleridir. Ehliyet alabilmek için bu derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmanız gerekmektedir. Ehliyet sınavının sonuçları na bakarak her birinden geçtiğinize emin olmanız gerekiyor. Aksi halde ehliyet almanız mümkün olmayacaktır. Ehliyet aldıktan sonra sürücü adayı olarak bu süreçleri atlatan kişi artık sürücü olmuştur ve trafikte araç sürme hakkına sahiptir.

Bu aşamada ehliyet alırken göstermiş olduğu ders başarılarını ve bilgilerini trafikte kullanmak ile mükelleftir. Bu aşamalardan sonra ehliyet ile ilgili olarak ortaya çıkan her türlü sıkıntıda ehliyetinize yönelik bilgiler almak için ehliyet sorgulama yapabilirsiniz. Gerek aracınız ile ilgili gerekse trafikteki bütün faaliyetlerinizde yaşanan her türlü trafik cezaları ehliyet belgelerine kesilmektedir. Aracınız değişse bile belge değişmeyeceği için bir bakıma şahsa kesilmiş ceza olacaktır. Bu tür sorgulamalar için Ehliyet Belgesini sorgulama yapabilir ve ehliyet üzerindeki işlemler hakkında detaylı bilgiler elde edebilirsiniz.

 

http://www.Plakadansorgula.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim