• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar
Adana'da sürücü sertifikası almış kişiler, 1 Ocak 2016'dan önce bunu sürücü belgesine dönüştürmek için Emniyet Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne...

Adana'da sürücü sertifikası almış kişiler, 1 Ocak 2016'dan önce bunu sürücü belgesine dönüştürmek için Emniyet Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne akın ediyor. Kurum önünde sabahlayan binlerce kursiyer, uzun kuyruklar oluşturuyor. Sıranın kara borsaya düştüğü belirtildi. Yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ehliyet sahibi olmak isteyenlere yeni yükümlülükler getiriyor. Vatandaşlar daha önce elde ettikleri bu hakkı düzenlemeyle kaybetmek istemiyor.

Ehliyet sahibi olabilmek için insanların sıra beklemekten perişan hale düştüğünü ifade eden Nail Yılmaz, "Saat 24.00'te buraya gelen var. Ben sabah saat 05.00'te geldim. 31 Aralık'a kadar ehliyet almazsak, sertifikalarımız iki yıllık süresi dolacağından yeni yasaya göre ölecek. Burada sırasını satanlar bile var. B sınıf ehliyetim olduğu halde 637 lira harç yatırdım. İş makinesi ehliyeti alırken paramla rezil oluyorum." dedi.

Son iki gündür saat 04.00'ten beri kuyrukta beklediğini dile getiren Cüneyt Ertan ise "Sıranın bize gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. Yılsonuna kadar ehliyetimizi almadığımız takdirde sertifikalarımız yanacak. Ayrıca fiyatlar da artıyor. Şu anda 382 lira maliyeye, 120 lira ise kart parası ödüyoruz. Bu kuyruğun olmaması için girişe bir makine koyacaklar. Gelen fişini alıp gidecek. Fiş aldıktan sonra da trafik tescilde yine saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Günde 140 kişinin ancak bu şekilde işlemleri yapılabiliyor. Bazıları saat 03.00 veya 04.00'te gelip para karşılığında burada sıraya giriyor. Kara borsaya düşmüş." diye konuştu.

Şanlıurfa'dan Adana'ya geldiğini bildiren İbrahim Türkmenoğlu da yaşanan kuyruk çilesinden yakındı. Sabah saat 06.00'da Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne geldiğini anlatan bir kişi ise dört gündür sıranın kendisine gelmesini beklediğini açıkladı. Adlarını yazılmasını istemeyen bazı vatandaşlar, "Burada 40 liraya sıra satılıyor. Kavga çıkacaktı. Gece burada insanlar ateş yakarak sıraya giriyor. Sorunun çözülmesi için İstanbul'daki gibi randevulu sisteme geçilmesi gerekir." şeklinde konuştu. Emniyet Müdürlüğü görevlileri ise sürücü sertifikası alanların ehliyet sahibi olabilmek için yılın son ayını beklemelere dolayısı ile yığılmanın meydana geldiğine dikkat çekti.

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Ehliyet için emniyet önünde sabahlıyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim