• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) sadece Edremit halkına değil ilçe dışında hatta il dışında yaşayan bölge insanını eğitim hizmetleriyle...

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) sadece Edremit halkına değil ilçe dışında hatta il dışında yaşayan bölge insanını eğitim hizmetleriyle buluşturmaya devam ediyor. Kursların yanı sıra Açık Öğretim Hizmetleri ve Öğrenme Şenlikleri adı altında Sergi, Şenlik ve Gezi gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle halkın ilgi odağı haline gelen EHEM her geçen yıl daha fazla sayıda insana eğitim hizmeti vererek yoluna devam ediyor.

"Hayata dair ne varsa EHEM'de var" sloganıyla bir çok mahallede açtığı kurslarla insanına en yakın noktada eğitim hizmeti verilen kurumda okuma - yazmadan, meslek edindirme kurslarına, sanattan spora bir çok dalda açılan kurslarla insanın güvenine layık olduğunu ve ihtiyaçlara cevap verebildiğini gözler önüne sermekte. Halkı eğitimle buluşturan eğitim kurumu olarak 6 yaş ve üzeri her kesime eğitim hizmetleri veriliyor. Kendi hizmet binalarının yanı sıra Edremit Belediyesi, Okul Müdürlükleri, Kamu Kurumları, Dernek ve Odaların tahsis ettiği yerlerde açılan kurslarla insanına en yakın noktalarda hizmet verilmekte. Hizmet binası sıkıntısı çeken Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün günümüz koşullarında hizmetlerini etkin bir biçimde sürdürebilmesi için yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulduğu ve Edremit e yakışan bir hizmet binasını çoktan hak ettiği bilinen bir gerçek.

Merkez Müdürü İsmail Damar "2015-2016 Ekim - Ocak ayları arasında yaklaşık 4 aylık dönemde 82 dalda açılan 235 kurs ve 8 seminerde 5600 kursiyere eğitim hizmeti verilmiştir. Bugün itibarıyla yaklaşık 200 kursumuz aktif olarak devam etmektedir. Çalışmalarımız planlı bir biçimde yürütülmektedir. Açık Ortaokul ve Lise Hizmetleri verilen öğrenci sayımız yaklaşık 2500 dür. Destek veren başta sayın kaymakamımıza, kamu kurumlarımıza, belediyemize, meslek odalarımıza ve diğer sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz " dedi. Önümüzdeki günlerde açılacak kurslarımız planlanmış olup ilana çıkarılmıştır. Yapılan anketler ve insanımızın ve sektörlerde ihtiyaç duyulan meslek elemanlarının yetiştirilmesi için titiz bir planlama yapılmıştır" dedi.

EHEM tarafnıdan açılması planlanan ve başvuru alınan kurslardan bazıları;Okuma Yazma, Dil Kursları (Arapça, İngilizce, Almanca) Sınavlara Hazırlık Kursları, LYS, YGS, Amatör Denizcilik Sınavlarına Hazırlık Kursları ve Sınav Hizmetleri, Evlilik Öncesi Eğitimler, Aile Eğitimleri, Afet Bilinci Eğitimi, Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri, Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Arı Yetiştiriciliği, Keçi Yetiştiriciliği, Besi ve Süt Sığırcılığı, Koyun Yetiştiriciliği, Sürü Bakım Elemanı, Bitki Zararlıları İle Mücadele, Ceviz Yetiştiriciliği, Keçi Yetiştiriciliği, Zeytin Ağacı Budama, Evde Çocuk Bakımı, Grafik ve Animasyon, Giyim, Dikiş, Cilt Bakımı, Kese ve Köpük Masörü, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, İnşaat Sektörü Çalışanlarına Yönelik Betonarme Demir Kalıpçılı ve Çatıcılık, Dış / İç Cephe Kaplama ve Yalıtım, Duvarcılık, Sıva ve Boyacılık, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, İşaret Dili, Havuz Suyu Operatörlüğü, Reyon Görevlisi, Satış Elemanı, Ağaç Kesme Boylama, 0-3, 3-6 Yaş, 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi Etkinlikleri, Organik Tarım, Örtü Altı Bitki Yetiştiriciliği, El Sanatları,Yoga, Plates, Step Aerobik, Bilgisayar Kullanma, Grafik Animasyon

Kayıtların kontenjanlarla sınırlı olduğu bildirilen kursların hafta içi sabah, öğlen akşam ve hafta sonu sabah ve öğlen olmak üzere gelen talepler doğrultusunda açılmasının planlandığı öğrenildi. Ayrıntılı bilgi için Edremit Halk Eğitimi Merkezinin http://www.edremithem10.meb.k12.tr/ internet adresinden Edremit Halk Eğitim Merkezi Facebook sayfası ya da merkez müdürlüğünden edinilebileceği bildirildi.

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor

Ehem Halkı Eğitimle Buluşturuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim