• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı
Büyükşehir Belediyesi EGO personeline; otobüs yangınları ve söndürme yöntemleri ile sabotaj ve kundaklamalar sırasında neler yapılması gerektiğine...

Büyükşehir Belediyesi EGO personeline; otobüs yangınları ve söndürme yöntemleri ile sabotaj ve kundaklamalar sırasında neler yapılması gerektiğine yönelik eğitim verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü (EGO) personeline, otobüs yangınları ve söndürme yöntemleri ile sabotaj ve kundaklamalar sırasında neler yapılması gerektiğine yönelik iş güvenliği, ilk yardım ve yangın eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği uzmanları, EGO 3. Bölge personeline, "Personel Acil Durumlar Eğitimi" başlığı altında, mevzuat; işverenin ve çalışanın yükümlülük ve sorumlulukları; yangın, deprem, sel, su baskını, fırtına, yıldırım düşmesi, patlama gibi acil durumlarda iletişim; acil durum organizasyonu; acil durumlar ekiplerinin eğitimi gibi konularda, teorik ve uygulamalı bilgiler verdi.

"Sabotajlar ve kundaklamalar konusunda da dikkatli olunması gerekiyor"

EGO (A) Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Didem Taylan, personele, otobüs yangınlarının nedenleri ile yangın söndürme sistemleri ve cihazları, sürücünün yangını fark etmesinin ardından neler yapması, kontrolü nasıl sağlaması, yangına ilk müdahale ve acil durumlarda otobüslerde tahliye noktalarıyla ilgili konuları, ayrıntılarıyla anlattı. Taylan, sabotajlar ve kundaklamalar konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "2016 yılının, terör olayları nedeniyle, tüm ülke açısından olduğu gibi, EGO açısından da önemli bir yıl olduğunu söyledi. Geçen yıl Güvenpark'ta PKK teröristlerinin, otobüs durağına yönelik bombalı saldırısını hatırlatan Taylan, patlamada Necati Yılmaz adlı EGO şoförünün, kriz anını başarıyla yöneterek, hem kendi aracının, hem de çevrede bulunanların güvenliği konusunda çok doğru davranış sergilediğini gördük" diye konuştu.

Teorik eğitimin ardından, EGO personeli, daha sonra uygulamalı olarak yangın söndürme ve ilk yardım eğitimine katıldı. Personele acil durumlar eğitimi veren İşyeri Hekimi Dr. Cengiz Girek,"İş güvenliği, yangın ve ilk yardım eğitimleri, hayatın her anında gereklidir" dedi.

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı

EGO’da iş güvenliği, ilk yardım ve yangın tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim