• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

EGO Şoförü, Otobüste Bulunan Cüzdanı Sahibine Ulaştırdı

EGO Şoförü, Otobüste Bulunan Cüzdanı Sahibine Ulaştırdı
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nde görevli bir şoför otobüste unutulan cüzdanın sahibine teslim edilmesini sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nde görevli bir şoför otobüste unutulan cüzdanın sahibine teslim edilmesini sağladı.

EGO Genel Müdürlüğü'nde görevli şoförler, araç içinde yolcular tarafından düşürülen veya unutulan cüzdanları sahiplerine ulaştırarak örnek davranışa imza atıyor. Son olarak 10 yıllık EGO otobüs şoförü Ramazan Kızıl, kullandığı otobüste bulduğu para dolu cüzdanı kuruma teslim ederek, sahibine ulaştırılmasına aracılık etti.

286 numaralı otobüsle Ovacık-Kızılay seferini yaptığı sırada, Handan Taşdemir isimli kişinin otobüste düşürdüğü ve içinde 400 TL, 5 adet yarım altın, 2 kredi kartı, ehliyet ve nüfus cüzdanı bulunan cüzdanı yetkililere teslim eden EGO şoförü Kızıl, örnek davranışıyla, bir kez daha EGO şoförlerinin ne kadar güvenilir olduğunu ispat etmiş oldu. EGO 2. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak sefer yapan şoför Kızıl'ın teslim ettiği kayıp cüzdan, Handan Taşdemir'in abisi Yunus Taşdemir'e teslim edildi.

Sabah saatlerinde Ovacık-Kızılay seferi yaptığı sırada bir başka yolcu tarafından otobüs içinde bulunan cüzdanın kendisine teslim edildiğini ifade eden şoför Kızıl, "Ben, öncelikle dürüst davranışından dolayı bu vatandaşımıza teşekkür etmek istiyorum. Cüzdanın içindeki kimlik bilgilerinden sahibine ulaştık ve arayarak cüzdanını teslim ettik. Araç içinde unutulan veya düşürülen herhangi şey, bizim elimize ulaştıktan sonra asla kaybolmaz ve sahibine teslim edilir. Bundan hiçbir yolcumuzun endişesi olmasın" dedi.

Kardeşi Handan Taşdemir'e ait cüzdanı teslim alan Yunus Taşdemir, herkese ve özellikle şoföre, takdir edilecek davranışı için teşekkür etti.

EGO Otobüs Dairesi Başkanı Ömer Aras da, toplu taşıma hizmeti veren tüm şoförlere dürüst ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Otobüs içinde bulunan her şey, tutanakla kayıt altına alınır. Bu olayda da olduğu gibi, telefon veya kimlik bilgileri varsa, ilk olarak yolcuyla iletişime geçirilir. Gerekli teyitlerin ardından, bulunan eşya sahibine yine tutanakla teslim edilir" dedi.

Aras, sadece kendilerini değil kurumu da temsil eden şoförlerin, örnek davranışlarından dolayı, 10 yevmiye tutarına denk gelen ikramiyeyle ödüllendirildiklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim