• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Eğlence Ve Müzik İçin Ayrılan Fon Şehit Ve Gazi Aileleri İçin Harcanacak

Eğlence Ve Müzik İçin Ayrılan Fon Şehit Ve Gazi Aileleri İçin Harcanacak
Kırklareli'de bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali'nin eğlence ve müzikle olan bölümünü, yaşanan terör olayları...

Kırklareli'de bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali'nin eğlence ve müzikle olan bölümünü, yaşanan terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Türkiye'nin bu koşullarında müzik eşliğinde eğlenmek istemiyoruz" dedi.

Terörün kimden ve nasıl gelirse gelsin karşı olduklarını söyleyen Başkan Kesimoğlu, "Terör kimden gelirse gelsin nasıl gelirse gelsin biz karşısındayız. Biz bu yıl 26'ncısını düzenleyeceğimiz Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali'nin eğlenceli bölümünü müzikle ilgili bölümünü iptal ediyoruz. Bu Festival 26'ncısı kutlanan geleneksel bir festival, ilimizin tanıtımına yönelik bir festival, bununla ilgili olarak gene yapacağız. Elbette festivalimizi ama bunda bir eğlence, bir müzik olmayacak. Türkiye'nin bu koşullarında müzik eşliğinde eğlenmek istemiyoruz biz" diye konuştu.

Eğlence ve müzik için ayrılan fonu şehit ve gazi aileleri için harcanacağını ifade eden Kesimoğlu, "Bu konuda orada bu müzikle ilgili anlamda bu milletin parasını harcamayı da içime sindiremiyorum. Arkadaşlarımızla birlikte bir değerlendirme yaptık. Festivalimizin müzikle ilgili bölümünü iptal ettik. Oraya harcayacağımız miktarı da şehit ve gazi ailelerimizle birlikte oturup birlikte karar vereceğiz. Onlar için harcayacağız. Biz onlar için ne yapsak azdır, onların bedenlerini kaybetmelerinin karşılığında, onlara ne yapsak azdır. Bu çerçevede şunu ifade etmeliyim ki, biliyorsunuz şehitlerimizin isimlerini cadde ve sokaklarımıza veriyoruz. Belki biz onları koruyamadık, isimlerini yaşatalım istedik" ifadelerini kullandı.

"FONU ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZLE BİR ARAYA GELEREK EN AKILCI BİR BİÇİMDE HARCAYACAĞIZ"

26'ıncı Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali için harcanacak fonu şehit ve gazi aileleri için harcayacaklarını belirten Kesimoğlu, "Bu 26'ncı Karagöz Kültür Sanat Festivali'nde de oraya harcayacağımız fonu şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelerek en akılcı bir biçimde onlar için harcayacağız. Bu belki şehit çocuklarımız, gazi çocuklarımız için bir burs şeklinde olabilir, belki başka bir sosyal imkan olabilir ama bunun kararında o ailelerimize birlikte vermek istiyorum" dedi.

Çanakkale zaferinin yıl dönümünü de kutlayan Kesimoğlu, "Çanakkale Zaferimizin 101. Yıldönümü başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de bağımsızlık mücadelemizde, terörde yaşamını kaybeden bütün şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Eğlence Ve Müzik İçin Ayrılan Fon Şehit Ve Gazi Aileleri İçin Harcanacak

Eğlence Ve Müzik İçin Ayrılan Fon Şehit Ve Gazi Aileleri İçin Harcanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim