• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

"Eğitimsizlik, radikalleşmeye yol açıyor"

"Eğitimsizlik, radikalleşmeye yol açıyor"
Rusya'nın başkenti Moskova'da Valdai Düşünce Kulübü'nün 25-26 Şubat günlerinde düzenlediği "Ortadoğu: Şiddetten Güvenliğe" açık oturumuna bu ülkede...

Rusya'nın başkenti Moskova'da Valdai Düşünce Kulübü'nün 25-26 Şubat günlerinde düzenlediği "Ortadoğu: Şiddetten Güvenliğe" açık oturumuna bu ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Bilimsel Kalkınma İşbirliği Enstitüsü (MİRNAS) Genel Müdürü Arif Asalıoğlu da katıldı. "Değişiklikler Rüzgarında Ortadoğu" oturumunda sunum yapan Asalıoğlu, dünyada artan radikalleşmeye ve sebeplerine dikkat çekti.

"Radikalizm kendini beslemek ve varlığını devam ettirebilmek için dini ögeleri, etnik kimlikleri, ideolojileri ve eğitimsizliği sürekli birer araç olarak kullandı." diyen Asalıoğlu, dünyada artan radikalleşme sorununun toplumsal tepkileri meydana getirdiği ve toplumların kimyasını bozduğunu belirtti. Radikal terör örgütlerinin faal olduğu toplumlarda etkileşimin sadece bu örgütler arasında yaşanmadığını dile getiren Asalıoğlu, "Radikal örgütler kendi sosyal tabanlarını oluşturduğu gibi, karşıt sosyal tabanların oluşmasına da sebebiyet veriyor." dedi.

RADİKALİZMİ TETİKLEYEN UNSURLAR

Asalıoğlu, "Nefret, öfke ve intikam hislerinin bileşkesi ve aynı zamanda birçok yerel unsur bağlamında cehaletin, çaresizliğin ve "özne" olamamanın adı olarak ortaya çıkan radikalizm, İslam coğrafyasının merkezi olarak tanımlayabileceğimiz Ortadoğu'da daha önce ne bu kadar alıcı bulabilmiş ne de bu denli etkin olabilmişti." şeklinde konuştu.

"Bölgedeki artan radikalleşme problemi her ne kadar Arap ayaklanmalarıyla belirgin hal alsa da, sorunun nedenlerini sadece güncel gelişmelerde aramak doğru değil. Radikalizm uzun zamandır bu bölgede var olan kronik bir sorun. Arap ayaklanmaları sonrası kendini daha da hissedilir hale getiren radikalleşme sorunu geçmişten bakiye bir yöne sahip. " şeklinde konuşan Arif Asalıoğlu, radikalleşmenin sebeplerini tek tek sıraladı.

Cihan

"Eğitimsizlik, radikalleşmeye yol açıyor"

"Eğitimsizlik, radikalleşmeye yol açıyor"

"Eğitimsizlik, radikalleşmeye yol açıyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim