• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Eğitimlerden Teknoloji Uyarısı

Eğitimlerden Teknoloji Uyarısı
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından düzenlenen bir söyleşide, öğrenci ve velilere teknoloji bağımlılığı anlatıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarından düzenlenen bir söyleşide, öğrenci ve velilere teknoloji bağımlılığı anlatıldı. Rehber Öğretmeni İpek kundak, teknolojinin kabusa dönüşmemesi için uyarılarda bulundu.

Söyleşide, GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmeni İpek Kundak, 21. yüzyıl dünyasının teknoloji ağırlıklı bir dünya olmasıyla birlikte dikkat edilmediği sürece teknolojinin insanlar üzerinde bir bağımlılık oluşturacağını belirterek, öğrenci ve velilere yönelik gerçekleştirilen söyleşide çeşitli uyarılarda bulundu. İnternet ve teknoloji bağımlılığının diğer bağımlılıklarda olduğu gibi, kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlayan Kundak, teknoloji bağımlılığının tanımı, temel risk faktörleri, belirtileri, evreleri, teknoloji bağımlılığının neden olduğu sorunlar ve çözüm stratejileri konusunda öğrenci ve velileri bilgilendirdi. Teknoloji bağımlılığının gelecek yaşamlarda olumsuzluklar doğuracağına da dikkat çeken Kundak söyleşisinde teknoloji bağımlılığının önlenmesi ve kontrol altına alınabilmesi için öğrenci ve velilere çeşitli önerilerde bulundu. Kundak, "Çocukların günlük internet kullanım saatlerini değiştirin. Haftalık internet kullanımı çizelgeleri hazırlayıp, uyulmasını sağlayın. Destek grupları ya da aile terapisi gibi yöntemleri hayata geçirin. Yapmayı isteyip de fırsat bulamadığı faaliyetleri bir deftere yazmasını sağlayın, internet kullanmak için yoğun istek duyduğunda yazdıklarından birini yapmasını isteyin" dedi.

"TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI FİZİKSEL SORUNLARINDA HABERCİSİDİR"

Kundak, teknoloji bağımlılığının çocuk ve ergenlerde çeşitli fiziksel sorunlar da doğuracağına dikkat çeken GKV'li Rehber Öğretmen İpek Kundak, duruş bozukluğu, uyuşukluk, halsizlik gibi rahatsızlıklar da teknoloji bağımlılığın habercisi olabileceğini ifade etti. Kundak, "Bağımlılar, gözlerde yanma, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, beden duruşunda bozukluk, elde uyuşukluk, halsizlik, sosyal alanda görülen şikayetler, akademik başarıda düşüş, kişisel, aile ve okul sorunları, zamanı idare etmede başarısızlık, uyku bozuklukları, yemek yememe, aktivitelerde azalma ve internet arkadaşları dışında izolasyon gibi sorunlar yaşanmaktadır. Bütün bunların önlenmesi için çocukların mutlaka kontrol altında tutulması gerekir" ifadelerini kullandı.

GKV Özel Okullarında Rehber Öğretmen İpek Kundak tarafından verilen seminerlerin sonunda teknoloji bağımlılığı ile ilgili bilgilendirici rehberlik kitapçıkları da öğrencilere dağıtıldı.

Eğitimlerden Teknoloji Uyarısı

Eğitimlerden Teknoloji Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim