• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Eğitimler Bitti, Yerel Basın Şenliği Başlıyor

Eğitimler Bitti, Yerel Basın Şenliği Başlıyor
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öncülüğünde Basın İlan Kurumu Aydın Şubesi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öncülüğünde Basın İlan Kurumu Aydın Şubesi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin katkısıyla gerçekleşen Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı'nın eğitim ayağı son buldu. Çalıştay, 7-8 Nisan 2016 tarihinde de Yerel Basın Şenliği ile devam edecek.

Çalıştayın, "Gazeteci Eğitimleri" başlıklı bölümünde 14-16 Mart 2016 tarihlerinde "Haber Yazma ve Toplama Teknikleri" , 17-18 ve 22 Mart 2016 tarihleri arasında "Fotoğraf Çekim Teknikleri" , 21-23 ve 24 Mart 2016 tarihleri arasında da "Sayfa Tasarım İlkeleri" eğitimleri İletişim Fakültesi dersliklerinde gerçekleşti.

Eğitimlere 100'e yakın gazetecinin katıldığını belirten ADÜ Basın ve Halka İlişkiler Müdür V. Arş. Gör. Ali Emre Dingil, eğitimlerde yapılan anketleri değerlendirdiklerini, Aydın basınının eğitimlerden memnun kaldığını ve eğitimlerin belirli aralıklarla yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Eğitimler sonunda konuşan gazeteciler, uzun yıllar sonra ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan'a, Basın İlan Kurumu Aydın Şubesi'ne, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği'ne teşekkür etti.

GAZETECİLİK KONFERANSLARI 7-8 NİSAN'DA ADÜ'DE

Alanında uzman öğretim üyeleri 7-8 Nisan 2016 tarihlerinde Aydınlı basın mensuplarıyla buluşacak. 7 Nisan 2016 tarihinde "Haber Yazımının Altın Kuralları" ile "Medya ve Etik" konulu konferans için Prof. Dr. Erkan Yüksel olacak. Ardından Avukat Fikret İlkiz "Medya ve Hukuk" konulu konferansla basın mensuplarını bilgilendirecek. Konferansların ikinci günü "Gazete Sayfa Tasarımı" konulu konferansla başlayacak. Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu'nun vereceği konferansın ardından "Basın Fotoğrafçılığı" konusunda Doç. Dr. Feyyaz Bodur ve "Görüntülü Habercilik" konusunda Doç. Halim Esen'in konferansları gerçekleşecek. Günün sonunda ise eğitim alan gazetecilere katılım belgeleri verilecek. Konferanslara isteyen herkes ücretsiz katılabilecek.

AYDINLI GAZETECİLER ALDIKLARI EĞİTİMLER KONUSUNDA YARIŞACAK

Gazeteci Eğitimi, Eğitim Konferansları ve Etkinlikler olarak 3 bölümde planlanan çalıştayda eğitim sonunda Aydınlı gazeteciler aldıkları eğitimler konusunda yarışacak.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Arş. Gör. Ali Emre Dingil, yarışmada haber, fotoğraf, sayfa tasarımı olmak üzere 3 kategori bulunacağını, başvuruların Basın İlan Kurumuna 5 Nisan 2016 tarihi saat 17.00" ye kadar yapılması gerektiğini belirtti. Arş. Gör. Dingil, 3 kategorisi olan yarışmaya sadece 1 alanda başvuru yapılacağını ve yarışmaya Aydın Basını Gazeteci Eğitim Çalıştayı kapsamında düzenlenen eğitimlere katılanların başvurabileceğinin altını çizdi.

JÜRİ ÜYELERİ ESERLERİN KİME AİT OLDUĞUNU BİLMEYECEK

Yarışmanın objektif olarak değerlendirilmesi için Basın İlan Kurumuna başvuru esnasında adaylara numara verileceğini ve haberin, fotoğrafın, tasarımın kime ait olduğu bilinmeyeceğini söyleyen Arş. Gör. Dingil, "Yazılan haberin imzasız, A4 kâğıtta ve dijital ortamda teslim edilecek. Eğitim sürecinde ve sonrasında yapılan haberler kabul edilecek. Fotoğraf yarışmasına başvurmak isteyenler eğitimlerden sonra çekmiş oldukları fotoğraflarla yarışmaya katılabilirler. Photoshop ve benzeri programlarla üzerinde oynama yapılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğraflar dijital ortamda ve renkli çıktı olarak teslim edilecektir. Sayfa tasarım yarışmasına başvurmak isteyenler yarışmaya Üniversite haberlerinden derlenmiş ana sayfa ve iç sayfa tasarımıyla başvurabilecekler. Büyük gazete formatında çalışılacak. Çalışılan kurum logosu olmadan, yeni logo tasarımı ile PDF olarak dijital ortamda ve A3 Renkli çıktısı alınarak başvuru yapılacak "dedi.

ÜNİVERSİTEMİZDE YEREL BASIN ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

Aydın'da yayın yapan gazete ve dergilerin kullanımı için 7-8 Nisan'da stantlar kurulacak ve öğrenciler yerel bulacaklar stantlar ücretsiz olup, stant isteyenler Basın İlan Kurumuna başvurabilecek.

Eğitimler Bitti, Yerel Basın Şenliği Başlıyor

Eğitimler Bitti, Yerel Basın Şenliği Başlıyor

Eğitimler Bitti, Yerel Basın Şenliği Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim