• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Eğitimin Yaşı Yok

Eğitimin Yaşı Yok
Bir dönem AK Parti Manisa İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Başkanlığı görevlerinde bulunan Dursun Ali Yıldız, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal...

Bir dönem AK Parti Manisa İl Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Başkanlığı görevlerinde bulunan Dursun Ali Yıldız, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Ana Bilim Dalındaki yüksek lisans öğrenimini başarı ile tamamlayarak mezun oldu. Yıldız'a Tezsiz Yüksek Lisans Diplomasını Manisa Celal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Ana Bilim Dalındaki Tezsiz Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayarak mezun olan Dursun Ali Yıldız, Yüksek Lisans Diplomasını Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'nin elinden aldı.

"O KENDİSİNİ GELİŞTİREN VE YENİLEYEN KİŞİLİĞE SAHİP"

Yıldız ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden Rektör Çelebi şöyle konuştu: "Dursun Ali Yıldız'ı 1975 yılından beri tanıyorum. Kendisi hem iş hayatında hem eğitim alanında sürekli geliştiren ve yenileyen bir kişiliğe, bir hayat anlayışına sahip. Dursun Ali Yıldız, çok okur, yenliklere açıktır. Hep yeni şeylerin peşindedir. Bu diplomayı almakla, öğrenmenin, eğitim almanın yaşı olmadığını kanıtladı. Bu sadece okumaya, ilme, öğrenmeye duyulan ilginin bir göstergesi. Dolayısıyla tanıdığım Dursun Ali hiç değişmedi, hep okur, hep araştırır, hep soruşturur, hep sorgular, hep eleştirir. Dursun Ali böyle bir kişiliğe sahip birisi. Toplum olarak görmek istediğimiz insan profili de bu aslında. Şahsen ben çok mutlu oldum. Onun hele hele bu diplomasını benim elimden alması, yani 41 yıl önce tanışıyoruz ve 41 yıl sonra bu diplomayı vermek bana nasip oluyor. Benim içinde büyük bir mutluluk."

"KENDİMİZİ GELİŞTİREBİLMEMİZ İÇİN EĞİTİM ALMAMIZ GEREKİYOR"

Yüksek Lisans Diplomasını Rektör Çelebi'nin elinden alan Yıldız ise, "Sayın Rektörüm Kemal beyde ifade ettiler. Ben okumayı, öğrenmeyi, araştırmayı çok seviyorum. Özellikle şunu çok iyi biliyorum. İnsanın kendini geliştirebilmesi için eğitim alması gerekiyor. Bir ülkenin kalkınabilmesi için eğitimli insanların çokluğu veya eğitim düzeyi en yüksekliği ile bir ülkenin kalkınması büyüyebilmesi ile ilişkilidir. Gelişmiş, ekonomisi büyük, kalkınmış ülkeler, eğitim düzeyi yüksek olan insanların ülkeleridir. Bu ülkelerdeki eğitim düzeyinin yüksek olduğunu biliyoruz. Ben kendi özelimde okumayı, araştırmayı seven, toplumun, dünyanın nereye gittiğini takip eden birisiyim. Kendimi yenilemeye, kendimi geliştirmeye daha fazla bilgi sahibi olmaya çalışan birisiyim." ifadelerini kullandı.

"REKTÖR ÇELEBİ ÇOK DÜRÜST ÇOK ÇALIŞKAN BİR İNSANDIR"

Rektör Çelebi ile ilgili duygu ve düşüncelerini de dile getiren Yıldız konuşmasını şöyle tamamladı: "1975 yılında Manisa'ya geldiğimde Sayın Rektörümüzü tanıdım. Ön lisansı Manisa'da okumaya geldiğimde o Manisa imam hatip lisesinde okuyordu. Çok başarılı bir öğrenciydi. Prensip sahibi bir arkadaşımızdı. Prensiplerine bağlı oluşu hem üniversite hocalığında hem de Rektörlüğünde devam ettiğini gördüm. Kemal Çelebi, çok dürüst, çok gayretli, çok çalışkan bir insandır. Manisa Celal Bayar Üniversitesini, Türkiye'deki sayılı üniversitelerinden biri yapacağına inanıyorum. Aynı zamanda Celal Bayar Üniversitesinin üniversiteler arasında kendini gösteren bir Üniversite olacağını düşünüyorum. Onu çok iyi tanıyan biri olarak diyorum ki, başarılı olmak onun önemli hedeflerinden ideallerinden duygularından biridir."

Eğitimin Yaşı Yok

Eğitimin Yaşı Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim