• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Eğitimde İşbirliği Protokolü

Eğitimde İşbirliği Protokolü
İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Afyonkarahisar'da termal bir otelde gerçekleştirilen protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ile kent merkezi ve ilçelerinde eğitim veren okulların müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenleri katıldı. Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Gayretli, kaliteli eğitim vurgusunda bulunarak, Türkiye'nin yücelmesi için gelecek nesillerin başarılı olması gerektiğini ifade etti. Gayretli "Hepimizin bildiği gibi dünya lideri olmaya koşan bir ülkede yaşıyoruz. Her ne pahasına olursa olsun bu gerçek olacak. Her ne pahasına olursa olsun bu gerçek olacak, biz ümit ediyoruz ve bekliyoruz ki kısa zamanda olacağını da şimdiden inanıyoruz. Özellikle Türkiye'nin gelişmesi aktif ve başarılı olması üretken bir yapıya kavuşması açısından biz eğitimciler olarak çok önemli bir fonksiyon taşıyoruz. Bundan 4-5 sene evle bir çalıştay düzenlendi. Denildi ki, "kaliteli öğrenci üniversiteye gelmiyor bu yüzden de kaliteli öğretmen yetişmiyor ve kaliteli öğretmen de yetişmeyince kaliteli öğrenci yetişmiyor" diye bir döngü ortaya çıktı. Ama nemli olan nedir? Bunda eğitim kalitesini yükseltmek önemlidir. Herkesin özellikle eğitim camiasının bizleri duayenler olarak, sizler belli bir aşamayı kat eden büyüklerimiz olarak muhakkak bu eğitim sisteminin ve kalite açısından da bunları yüceltmek için el birliği ile elimizi taşın altına koymak sureti ile ne pahasına olursa olsun bunu gerçekleştirmek zorundayız. Geleceğimize bizler yatırım yapmazsak çocuklarımıza ve torunlarımıza iyi bir gelecek bırakmadığımız taktirde biliyorsunuz ki başkaları bizlerin yapmadıklarını kolay bir şekilde yapıyor. Tahrip kolaydır, tamir çok zordur. Gerek öğretmenin gerekse çalışanların gerekse öğrencilerin ve velilerin gönülleri fethedilmek sureti ile eğitim kalitesine gönül vermek gerekiyor. Öğrencilerimizi motive ederek, başarılarını arttırmak sureti ile onları hayata hazırlamam ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmek zorundayız" dedi.

Üniversite olarak öğrencilerin eğitimlerinden sonraki süreçte de yanlarında olduklarını aktaran Gayretli, "Bizler Gelişim Üniversitesi olarak sizlerle birlikte başta sizin eğitim kalitenize kalite katmak ve Afyon'un eğitim kalitesini yükseltmek, ayrıca öğrencilerimizi belli bir noktaya taşımak için buradayız. Bizler öğrencilerimiz okullarını bitirdikten sonra bürolarını biz kuracağız, işlerini kurmaya yardım edeceğiz. Artık öğrencilerimiz "ben ne yapacağım?" endişesi duymayacak. Gelişim Üniversitesi mezunu olduğu taktirde şöyle bir imaj oluşacak "öyle bir nesil oluşacak ve oluşuyor ki Gelişim Üniversitesi öğrencileri dürüsttür hayal dünyaları geniştir, idealisttir ve başarılıdır bu imaj doğrultusunda öğrencilerimizi yetiştirip sizlere layık bir nesil yetiştirmek için taşın altına elimizi koyduk ve sizlerle birlikte de hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.

Gayretli'nin ardından söz alan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, üniversitelerle her daim iş birliğini hazır olduklarını belirterek, "Eğer ülkemizin geleceğini güçlü kılmak istiyorsak toplumun sağlam temeller üzerinde yükselmesini istiyorsak ülkemizi emin ellere bırakmak zorundayız. İşte bu da bizim hizmet ettiğimiz gençlerdir, öğrencilerdir, nesillerdir. Geçen yıllarda başta ilimizdeki üniversitesi olmak üzere yine ilimiz dışındaki bazı üniversiteler ile iş birliği yatık bunlardan bir tanesi de İstanbul Gelişim Üniversitesi. Ben üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum, onlara bu iş birliği talebini ilettiğimizde bizlere kırmadılar. İnşallah ülkemizin mutlu yarınlarının kurulmasında güçlü nesillerinin yetişmesinde hep birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı.

Eğitimde İşbirliği Protokolü

Eğitimde İşbirliği Protokolü

Eğitimde İşbirliği Protokolü

Eğitimde İşbirliği Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim