• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Eğitimde Dev İş Birliği

Eğitimde Dev İş Birliği
Bursa'da eğitime verilen desteğin artırılmasına hedefleyen "çatı" protokol" Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Milli Eğitim Müdürü...

Bursa'da eğitime verilen desteğin artırılmasına hedefleyen "çatı" protokol" Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya arasında imzalandı. Protokolün yaklaşık 600 bin öğrenciyi kapsadığını, öğretmen, öğrenci ve velilerin yanı sıra vatandaşların da bilgi ve kültür seviyesini yükseltecek her türlü çalışmayı içerdiğini belirten Altepe, Bursa'nın eğitim ve öğretim alanında tartışmasız öne çıkması konusunda iddialı olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim ve öğretim hayatına sağladığı katkılar, imzalanan yeni protokolle birlikte farklı bir boyut kazandı. Belediyenin bugüne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle gerçekleştirdiği her türlü protokolün koordine edilmesini ve mevcut projelerin verimini artırmayı hedefleyen "çatı" protokole Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına da Müdür Veli Sarıkaya imza koydu.

Altepe, imzalanan çatı protokolün ana okuldan ilkokula, ortaokuldan liseye kadar 600 bin öğrenciyi, ailelerini, öğretmenleri ve vatandaşları ilgilendirdiğini ifade etti. Protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmalarla topyekun Bursa'nın bilgi ve kültür seviyesini yükseltmek, eğitim ve öğretim hayatına yeni heyecanlar getirmek istediklerini belirten Başkan Altepe, "Bugüne kadar Milli Eğitim'le birlikte ortak birçok protokole imza attık fakat bu farklı olacak. Daha önce lokal anlamda çalışmalar sergiledik, şimdi genele geçiyoruz. Mevcut anlaşmaların hepsinin önüne geçen yeni protokolle birlikte gençlerimizin eğitim hayatında her şekilde desteklenmesini hedefliyoruz. Vatandaşı da ilgilendiren sosyal ve kültürel, sportif aktiviteler, yarışma, müsabaka, çalıştay ve kamplar düzenlemeyi arzu ediyoruz. Bursa'nın eğitim ve kültür seviyesini yükseltmek ve büyük başarılara imza atmak istiyoruz" dedi. Çatı protokolün de bu hedefler doğrultusunda imzalandığını kaydeden Başkan Altepe, "Verdiğimiz bu start, Bursamıza çok şey katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, okulların yapımından eğitim faaliyetlerine, materyal temininden tesisleşmeye kadar her alanda Büyükşehir'in desteğini gördüklerini hatırlatarak, verilen desteklerin yaygınlaştırılarak artırılmasını hedefleyen yeni protokol nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi'yle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol, eğitim alanında kalite ve sürdürülebilirliği sağlayarak yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Öğretmen, öğrenci ve velileri de kapsayan protokol; her türlü proje çalışmalarının, farkındalık projelerinin, sosyal, kültürel, sportif ve akademik faaliyetlerin önünü açacak. Bursa'nın değerlerini tanıma, çevre bilinci, aile eğitimleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimleri, materyal basımları, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, toplumsal değerler eğitimi, kardeş okul çalışmaları, öğrenci ve öğretmenlere yönelik sosyal etkinlikler, halk oyunları, drama, bilgi yarışmaları, münazaralar, sosyal ve toplumsal sorunlara yönelik farkındalık oluşturma gibi çalışmalar da protokol kapsamında hayata geçirilecek. Ayrıca protokol kapsamında; Bursa'da mesleki ve teknik eğitimin temel sorunlarının tespitinin yanı sıra bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya çıkarılması amacıyla yapılacak çalıştay, panel ve benzeri etkinlikler ile çözüme yönelik eylem planları hazırlanacak. Balkan ülkelerinde yaşayan öğrencilerin Türkiye'ye getirilerek mesleki ve teknik eğitim alarak nitelikli iş gücüne kavuşma imkanı oluşturulacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan öğretmenler ve diğer çalışanların moral ve motivasyonlarının arttırılması noktasında Büyükşehir Belediyesine ait spor ve yaşam alanları eğitim camiasının hizmetine sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim hayatına sağlanan destekler kapsamında bugüne kadar onlarca okulu, yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi-İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle birçok okul sıfırdan yenilendi. Birçoğunda güçlendirme çalışmaları yapıldı. Her yıl yüzbinlerce öğrenci, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle okullarında spor etkinliklerine çekildi. Bu etkinliklerde öğrencilere malzeme yardımı da yapıldı. Büyükşehir desteğiyle Türkiye'de ilk kez Bursa'da lise öğrencileri sınava alındı. Bu sınavlara 270 bin öğrenci katıldı. Ortaöğretim bilgi yarışmaları düzenlendi. Bu yarışmalara 15 bin öğrenci katıldı. "Değerlerimle büyüyorum" projesi kapsamında 1000 adet kitap basılarak, 81 ilde dağıtıldı. Yaz ve kış kampları, tematik öğrenci çalıştaylarıyla yüzbinlerce öğrenci ağırlandı.

Eğitimde Dev İş Birliği

Eğitimde Dev İş Birliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim