• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

‘Eğitimde anne kız el ele’ eğitim projesi Harran’da

‘Eğitimde anne kız el ele’ eğitim projesi Harran’da
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği "Büyükşehir'le değişime hazır mısın" projesi kapsamında Şanlıurfa-Harran Kız Anadolu İmam...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği "Büyükşehir'le değişime hazır mısın" projesi kapsamında Şanlıurfa-Harran Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik eğitim konferansları düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ile Harran Üniversitesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği "Eğitimde anne-kız el ele" projesi ile "Büyükşehir'le Değişime Hazır mısın" projesi Harranlı kız öğrencilerle ve ailelerine yönelik geliştirici seminerler düzenlendi.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansa, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dursun Çadırcı, Sosyolog Fatma Gümüş, il müftülük vizesi esma Özdemir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Nesrin Özçınar, okul yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dursun Çadırcı, Sosyolog Fatma Gümüş, öğrencilere Kadın ve aile sağlığı, çocuk hastalıkları, bebek bakımı ve anne sütünün önemi konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

"Kız çocuklarının eğitimine önem veriyoruz"

Şanlıurfa'da kız çocuklarının eğitime kazandırılması ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfalı kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları için her zaman destek sağladıklarını belirterek, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kız öğrencilerinin eğitimine önem veriyoruz ve onların iyi bir eğitim alabilmeleri ve geleceğe iyi hazırlanmaları için projeler hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirilen "Büyükşehir'le değişime hazır mısın" projesi kapsamında kızlarımızın saç bakım ve kesimlerini yapıyorduk. Şimdi de burada "Eğitimde anne kız el ele" eğitim programını gerçekleştiriyoruz. Bu projenin amacı kızlarımızın okullaşma oranını yükseltmektir ve kız öğrencilerinin üniversitelere teşviklerini sağlamaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan temizlik hijyen paketleri öğrencilere dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim