• BIST 9563.32
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Eğitimciler öldürülen meslektaşları için bir araya geldi

Eğitimciler öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
Afyonkarahisar'da bir araya gelen eğitim sendikaları, yaptıkları ortak basın açıklaması ile İzmir'de bir lisede Okul Müdürü olarak görev yaparken öğrencisi...

Afyonkarahisar'da bir araya gelen eğitim sendikaları, yaptıkları ortak basın açıklaması ile İzmir'de bir lisede Okul Müdürü olarak görev yaparken öğrencisi tarafından silahlı vurularak öldürülen Ayhan Kökmen olayını protesto ettiler.

Merkez Meslek ve Teknik, Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikası başkan ve üyeleri yaptıkları ortak basın açıklaması ile olayı protesto ettiler. Eylemciler adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol yaptı. Olayın kabullenilemez olduğunu ifade eden Başkan Şenol, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Ayhan Kökmen hocamız Eğiti Bir-Sen üyesidir. Önemli olan hangi sendikaya üye olduğu değil şiddete karşı eğitim çalışanlarının tamamına sendikalarca sahip çıkabilmemizdir. Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. İzmir'de kaybettiğimiz Ayhan Kökmen başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" dedi.

Basın açıklaması esnasında Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan ve Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Şahin'de açıklama esnasında hazır bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim