• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Eğitimciler İlksan Adaylıklarını Açıkladı

Eğitimciler İlksan Adaylıklarını Açıkladı
Adana'da Eğitim-Sen üyesi 14 eğitimci, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimlerinde adaylığını...

Adana'da Eğitim-Sen üyesi 14 eğitimci, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Eğitim-Sen'in 14 İLKSAN adayı, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz tarafından açıklandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Karagöz, İLKSAN'ın demokratik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini savundu. Temsilde adaletin sağlanması için illerde her bin üyeye 1 temsilci, ilçelerde ise her 100 üyeye 1 temsilci seçilmesi gerektiğini anlatan Karagöz, "İLKSAN, kuruluş amacına uygun olarak yardımlaşma ve dayanışma sandığı haline getirilmelidir. Yönetim ve denetim urulları üyelerden yani öğretmenlerden oluşmalı, dışarıdan her türlü siyasi müdahaleye kapalı olmalıdır. Yönetim kurulları üyeleri üst üste ikiden fazla seçilmemeli ve görev süreleri 2 yıl ile sınırlı olmalıdır. Üyelerin istem ve gereksinimlerini karşılayacak bir İLKSAN yasası çıkarılmalıdır. İLKSAN'ın sosyal yardımları günün koşullarına uygun hale getirilmeli ve tüm üyelerin ayrımsız bir şekilde yararlanması sağlanmalıdır. İLKSAN başta kenndi üyeleri olmak üzere her türlü denetime açık olmalı ve şeffaf bir şekilde yönetilmelidir" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Adana Şubesi'nin İLKSAN adayları şu şekilde:

"Ceyhan'da Ayşe Malaz İlkokulu'nda Fethi Geyik, Cumhuriyet İlkokulu'nda Soner Haytaoğlu, Çukurova'da Hacı Nazım Turgut İlkokulu'nda Atalay Temel, Nigahi Soykan İlkokulu'nda Münir Korkmaz, Karataş'ta Yemişli İlkokulu'nda İbrahim Koca, Sarıçam'da İncirlik İlkokulu'nda Seher Tezel ve Zeki Maraklı, Seyhan'da Cafer Recai Gizer İlkokulu'nda Hülya Yılmaz, Celalettin Sayhan İlkokulu'nda Ülkü Gülşen, Denizli İlkokulu'nda Gazi Ateş, İsmail Hazar İlkokulu'nda Yalçın Alçiçek, Yüreğir'de Anadolu Ortaokulu'nda Elif Şan, Vehbi Necip Savaşan İlkokulu'nda Gündüz Yılmaz, Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde Okan Bolat."

Eğitimciler İlksan Adaylıklarını Açıkladı

Eğitimciler İlksan Adaylıklarını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim