• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Eğitimci-yazar Çıldır’da Öğrencileri Mest Etti

Eğitimci-yazar Çıldır’da Öğrencileri Mest Etti
Çıldır İlçe Müftülüğü ve Çıldır Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize etmiş olduğu programda Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan öğrencilere...

Çıldır İlçe Müftülüğü ve Çıldır Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize etmiş olduğu programda Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan öğrencilere seminer verdi.

Çıldır Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen seminere Üniversite sınavına girecek lise öğrencileri ve TEOG sınavına girecek ortaokul öğrencilerinin yanı sıra Çıldır Kaymakamı, Çıldır İlçe Müftüsü, Çıldır Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler dinleyici olarak katıldı.

Gerçekleşen seminerde Aslanhan, öğrencilere eğitimde başarılı olmanın yollarını anlattı. "Duyarlılık, Özgüven ve Başarı" konusu ile eğitimde başarılı olmanın metotlarını öğrencilere esprili bir şekilde anlatan Aslanhan'ı öğrenciler büyük dikkatle dinledi.

Öğrencilere eğitimde başarılı olmanın metotları arasında inanmak ve bedel ödemeyi anlatan Aslanhan "Öncelikle kazanacağınıza inanmalısınız. İstediğiniz üniversiteyi kazanabilmek için zamanı çok iyi kullanmalısınız. Kurduğunuz hayal zaman marketinde satılıyor" dedi.

Aslanhan, ailelerin her türlü ihtiyacı eksiksiz karşılanan evlatlarını yetiştirirken nerede hata yaptıklarına değindi. Anne babaların kendi iş yoğunlukları nedeniyle çocuklarının kişisel gelişimine yeterli özeni göstermediklerini belirterek, "Son 15 yılda ne yazık ki çocuklarımızın kişiliğine, ahlakına odaklanmadık. Ödevlerine odaklandık. Halbuki her şeyleri var. Her istediklerini yapıyoruz. Okuldan gelince sizinle sohbet etmek yerine odalarına çekilip saatlerce arkadaşlarıyla mesajlaşıyorlar. Bizde arayıp bulamadıkları şey ne? Bunu iyi düşünmeliyiz" diye konuştu.

Özellikle televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin çocukların ahlakına zarar verdiğini dile getiren Aslanhan, Amerika ve Avrupa kökenli ahlak anlayışının toplumda bozulmalara yol açacağını söyledi. "Bizi yıllarca gıda konusunda kandırdılar. Şimdi de çocuk yetiştirmede kandırıyorlar. Hafta içi yayınlanan altı dizide de enişte baldız ilişkisi var" diyen Aslanhan, "Çocuğunuzla arkadaş olun" anlayışını da eleştirdi. Aslanhan, ebeveynlerin arkadaştan çok iyi birer anne baba olmaları gerektiğini savundu.

Ailelerin ergenlik kavramını çok abarttığını vurgulayan Aslanhan şunları söyledi: "Bu ergenlik çağı 12 yaşında başlıyor. Ben diyeyim 25 siz deyin 80 yaşına kadar sürüyor. Fatih Sultan Mehmet'e 11 yaşında koskoca devlet teslim edildi. O ergen değil miydi? Çocuklar bizi çözdü ama biz onları çözemedik. Bizim zamanımızda babalarımızın bir bakışıyla yer yerinden oynardı. Şimdi çocuklarımız bizi kaale almıyorlar. Çünkü söylediğimiz sözün arkasında durmuyoruz."

"İnsana emek vermek lazım" diyen Sıtkı Aslanhan, bu nedenle çocukalra emek vermek için aile yaşantısına dikkat edilmesi gerektiğini bunu kaybedilen samimiyetin yeniden sağlanması ile gerçekleşebileceğine vurgu yaptı. Etkili sunumu ile salondakileri büyüleyen Sıtkı Aslanhan'ı öğrenciler sürekli alkışladılar.

Sunum sonunda Çıldır Kaymakamı, Çıldır İlçe Müftüsü ve Çıldır Milli Eğitim Müdürü Aslanhan'ı tebrik edip, etkili sunumundan ötürü teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim