• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitimci Kenan Çelik’ten Çocuklara Cinsel İstismar Uyarısı:

Eğitimci Kenan Çelik’ten Çocuklara Cinsel İstismar Uyarısı:
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı konuşan eğitimci Kenan Çelik, istismara uğrayan çocukların...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı konuşan eğitimci Kenan Çelik, istismara uğrayan çocukların yüzde 63'ü yakın tanıdığı kişiler tarafından istismara uğradığını söyledi.

ATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı konuşan eğitimci Kenan Çelik, son günlerde gündemi meşgul eden çocuk istismarlarının altında yatan nedenleri barkovizyondan mecliste bulunan üyelere film olarak izletti.

"DEVLET ORTAK AKIL OLUŞTURMALI"

Çocukların cinsel istismara uğraması tartışmasının yanlış zeminde yürütüldüğünü ifade eden Kenan Çelik, devletin ortak akıl oluşturması gerektiğini söyledi. Eğitimci Çelik, " Ortak aklı da sağlıklı bir şekilde uygulayabilmeli. Bu durum siyaset üstü bir konudur. Canımız, ciğerimiz olan çocuklarımızın bu tür durumlarla karşılaşmamasını, karşılaşırlarsa da bunları gelecek hayatlarında minimize etmeyi hedeflemeliyiz" dedi.

"ÇOCUKLARIN YÜZDE 63'Ü TANIDIĞI KİŞİLER TARAFINDAN İSTİSMARA UĞRUYOR"

Kenan Çelik, yapılan araştırmalarda cinsel istismara uğrayan çocukların istismarcıları yakınlık derecelerine göre sınıflandırdığını belirtti. Çelik, "İstismarcıların yüzde 25'i birinci ve ikinci derece yakın akraba. Bunlar baba, amca, dayı, enişte, ağabey, üvey ağabey gibi kişilerden oluşuyor. Yüzde 63'ü çocukların yakından tanıdığı kişiler. Yüzde 12'si ise yabancı insanlar tarafından istismar edildiğini gösteriyor. Bizim yapmamız gereken şey, Milli Eğitim Müfredatı'na yeni maddelerin konulmasını sağlamak. Çocuklarımıza anaokulundan, ilkokul birinci sınıftan başlayarak vücutlarının kendilerine özel olduğunu anlatmalıyız. Bu müfredatta yer almalı ve uygulama aşamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu umarım devlet büyükleri tarafından dikkate alınır" şeklinde konuştu.

Eğitimci Kenan Çelik’ten Çocuklara Cinsel İstismar Uyarısı:

Eğitimci Kenan Çelik’ten Çocuklara Cinsel İstismar Uyarısı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim