• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Eğitim Uzmanı Çokay’dan LYS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

Eğitim Uzmanı Çokay’dan LYS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler
Türkiye'de yüzbinlerce gencin iyi bir üniversitede eğitim görme hayalini gerçekleştirmek için iyi bir puan alması gerektiği LYS öncesi Kavaklı Anadolu...

Türkiye'de yüzbinlerce gencin iyi bir üniversitede eğitim görme hayalini gerçekleştirmek için iyi bir puan alması gerektiği LYS öncesi Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Danışman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay gençlere tavsiyelerde bulundu.

Bu yıl 2 milyon 255 bin 386 adayın başvurduğu sınavları değerlendiren Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay geride kalan YGS'yi değerlendirip LYS öncesi yapılması gerekenleri açıkladı. Bu yıl ki sınavda TM öğrencilerinde başarı sıralamasının ciddi anlamda olumlu yönde değiştirdiğini kaydeden Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü, Danışman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, "TM öğrencilerinin YGS 5 ve YGS 6 puan sıralamalarında önemli sayıda MF öğrencisi bulunmaktadır. Geçen sene ki değerlere baktığımızda TM öğrencilerini ilgilendiren Edebiyat /Coğrafya testine yaklaşık 357 bin öğrenci girmişti. Bu yüzden TM öğrencilerinin mevcut YGS sıralamalarına göre olumsuz bir tavır kesinlikle takınmamaları gerekir" dedi.

"İY BİR YOL HARİTASI ÇIKARIP İŞE BAŞLAYIN"

YGS sınavının geride kaldığını ve öğrencilerin iyi bir yol haritası çıkararak işe başlamalarını tavsiye eden Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, sınava gireceklere "Geçmişi değiştiremezsiniz; ama gelecek daima elinizin içindedir" tavsiyesinde bulunarak LYS yol haritasında olması gerekenleri şu şekilde açıkladı; YGS üzerine yorumları bir kenara koyup LYS programlarını oluşturun.

YGS sonuçları açıklandığında rehberlik servisleri ile diyaloga geçip hedeflediğimiz bölüm için net planlaması yapın.

Günde 2 ders olacak şeklinde çalışma programlarını şekillendirebilirsiniz.

YGS konularının bir kısmı LYS de sorulmaya devam edecektir. Bu yüzden YGS konularını unutmamak için belli aralıklarla bu konulara bakmak gerekecektir.

MF3 tercihlerinde (Tıp, Eczacılık vb.) Biyoloji, MF4 tercihlerinde Fizik dersleri belirleyici olacaktır. Bu dersler için özel çalışma yöntemleri belirlenmeli, çıkmış sorulara daha çok odaklanmak gerekecektir. TM 3 tercihlerinde (Hukuk, Psikoloji vb.)

Dil öğrencileri ise farklı bir uygulama yapabilirler. Reading ve gramer çalışmalarını bölerek çalışmaları yerinde olur.

Haftada bir tüm alanlardaki öğrencilerin paragraf testi çözmeleri dikkat toplama anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır.

YGS de görüldüğü gibi MEB kazanım testlerinden bir çok benzer soru geldi. Bu yüzden LYS çalışmalarında da kazanım testlerini çözmeye devam edelim.

Eğitim Uzmanı Çokay’dan LYS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

Eğitim Uzmanı Çokay’dan LYS Öncesi Öğrencilere Tavsiyeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim