• BIST 9535.33
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Eğitim Uzmanı Çokay, yeni sınav sistemini değerlendirdi

Eğitim Uzmanı Çokay, yeni sınav sistemini değerlendirdi
Eğitim Uzmanı ve Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay, yeni sınav sistemini değerlendirdi.

Eğitim Uzmanı ve Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay, yeni sınav sistemini değerlendirdi. Çokay, "Sınav sisteminin açıklanmasıyla birlikte bir çok soru işareti ortaya çıktı. Öncelikle sınavın zamanlaması 1 yıl önceden çalışmaya başlayan öğrenciler için moral bozukluğu ve sisteme karşı bir güvensizlik oluşturdu" dedi.

Yeni sistemi "Bu zamana kadar getirilen sistemler içinde tartışmaya en açık üniversiteye giriş sistemi" diye değerlendiren Eğitim Uzmanı Süleyman Çokay, "İlk oturumda sadece Türkçe ve matematik sorularak tarih, coğrafya, felsefe ve din derslerinin önemi sıfırlanmış oluyor. Geniş bir lise fen bilimleri müfredatını sadece 40 soruyla ölçülmesi ölçme değerlendirme ilkelerine uygun değildir. Aynı gün içinde sınava giren öğrencilerin ilk oturum sonrası motivasyonunun düşük olması doğrudan alan sınavını etkileyecektir. Sanıldığı gibi stres azalmayacak artacaktır. Öğleden sonra o sıcakta ve yemek sonrası bir sınav nasıl bir ruh hali oluşturacak? 13 biyoloji soruyla tıp fakültesini kazanan doktor adayları, tarih bilmeyen avukat, siyaset bilimci üniversitelere gidecek öğrenci altyapısı düşük olacaktır. 2010 yılında bu yüzden derslerin katsayıları değişmişti. 2017 YGS'de yaklaşık 650 bin kişi barajı geçememişti. Mevcut düzende adayları barajı geçip geçemediğini nasıl anlayacak? Sınava giren 2 milyon üstündeki öğrencileri tekrar öğleden sonra sınava almak hem maddi hem de fiziki sıkıntılar oluşturacaktır" dedi.

Soru sayılarının az olmasının sınavın çok zor olmasına yol açabileceğini de kaydeden Çokay, "1. Oturumda çok sayıda birinci de çıkabilir. Yabancı dil öğrencileri için matematik testinin bu kadar ağırlıklı olması öğrencilerin aleyhine olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim