• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Eğitim-sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir:

Eğitim-sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir:
Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

Serkan Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) politika ve uygulamalarıyla eğitim emekçilerini, öğrencileri ve velileri mağdur ve mutsuz etmeye devam ettiğini öne sürdü. Demir, aylardır ülkenin bir bölümünde yaşanan çatışmalar nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliği endişesiyle karşı karşıya bırakıldığını, bu bölgelerdeki öğrenciler için kayıp bir yıl yaşandığını ve merkezi sınavlar dahi yapılamadığını iddia etti.

Devlet okullarının sayısının azalmaya devam ettiğini aktaran Demir, "Aralarında temel liselerin de olduğu özel liselere gidecek her öğrenci başına "3 bin 220 TL" eğitim teşviki vermeye başlanmıştır. Devlet okullarının sayısı belirgin bir şekilde azalırken kamu kaynakları ile desteklenen özel ilkokul ve ortaokul sayılarındaki artış artarak devam etmektedir. Siyasi iktidar, okulların en temel ihtiyaçlarını karşılaması için okullara ihtiyacı kadar ödenek ayırmayarak, eğitimde ticarileştirme uygulamalarını doğrudan teşvik etmektedir. Bu durum, toplumsal eşitsizliği daha da derinleştirmektedir. Temel lise uygulaması eğitimde özelleştirmeyi hızlandırmış, okulları dershaneye çevirmiştir" dedi.

"Eğitim yöneticileri ile ilgili yargı kararları derhal uygulanmalıdır" diyen Demir, şöyle devam etti:

"Danışman öğretmenlikte siyasi ve sendikal referans olmamalıdır. 300 bini aşan ataması yapılmayan öğretmenler sorunu varken bugün MEB bünyesinde 60 bine yakın ücretli öğretmen ayda bin TL ücretle güvencesiz olarak istihdam edilmektedir. Yerelde yaşanan sorunlar artmaktadır. Servislere göre okul saatlerinin düzenlemesi yanlışlığı devam etmektedir. Okullarda kayıt ve aidat adı altında para toplama uygulamaları devam etmektedir. Pansiyonlu okullarda öğretmenlere zorla belletmenlik görevi verilmesi uygulaması devam etmektedir. Bu eğitim sisteminin sağlıklı nesiller yetiştirmesi mümkün değildir. AKP zihniyeti ve onun liberal-muhafazakâr ideolojisi, eğitimi gericileştirmekte, eğitim sistemindeki otoriter ve statükocu yapıyı daha da güçlendirmeyi hedeflemektedir. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin yaşadığı tüm ekonomik, sosyal ve özlük sorunlar çözülmelidir. Bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelesinin adresi Eğitim Sen olarak, bütün öğrencilerimize ve eğitim emekçilerine iyi tatiller diliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim