• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Eğitim Sen Başkanı: Vali istifa etmelidir

Eğitim Sen Başkanı: Vali istifa etmelidir
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Yalova'da yaptığı açıklamada; "Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli; derhal görevinden istifa etmelidir." dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Yalova'ya gelerek Eğitim Sen Yalova Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Vali Cebiroğlu'nu eleştiren Karaca, "Bir öğretmeni öğrencileri önünde hakkını emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir" diye konuştu. Genel Başkan Karaca; "Bu faşizan sürecin sonunda bizde Eğitim Sen olarak bedel ödedik ve bir üyemizi kaybettik" dedi.

Türkiye genelinde eylem yapılacağını ve 2 saat derslere girilmeyeceğini belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca açıklamasında; "Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Fen Lisesi'ni ziyaret etmiş ve matematik öğretmeni olan üyemiz Halil Serkan Öz'e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak Öz'ü sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur. Üyemiz Halil Serkan Öz için sendikaların dün gerçekleştirdiği 'öğretmene saygı' yürüyüşünün ardından üyemiz Halil Serkan Öz strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmiştir. Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın birincil derecede sorumlusu Yalova Valisi'dir. Bir öğretmeni öğrencileri önünde hakkını emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Üyemiz Halil Serkan Öz'ün yaptığı tek şey sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü 'Özgür kılık kıyafetlerle iş yerlerine gidilmesi' eylem kararına uymak olmuştur. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır. Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen valinin kendi sorumluluğundaki hastanelerde 'anjiyo' için gerekli altyapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır. Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaret yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim