• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Eğitim İşbirlikleriyle Büyümeye Devam

Eğitim İşbirlikleriyle Büyümeye Devam
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Sosyal Bilimler Enstitümüzün faaliyetleri, anabilim dalları ve hedefleriyle...

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Sosyal Bilimler Enstitümüzün faaliyetleri, anabilim dalları ve hedefleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün 2003 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği Anabilim Dalı ile lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine başladığını belirten Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Üniversitenin 2006 yılında kurulmasıyla birlikte Enstitünün, Düzce Üniversitesi bünyesinde akademik faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

2003 yılından bu yana geçen zaman içinde sosyal bilimlerin birçok alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi vermek amacıyla Enstitünün çok hızlı büyüdüğünü ve bu yıl itibariyle 8 anabilim dalında eğitim verildiğini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, İşletme ve Eğitim Bilimleri alanında doktora ve yüksek lisans programları ile Çerkez Dili ve Edebiyatı, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Birleşik Üstün Yetenekliler Çalışmaları, Girişimcilik, Türk Dili ve Edebiyatı, Toplam Kalite Yönetimi alanlarındaki yüksek lisans programları olmak üzere 703 öğrencinin lisansüstü eğitim gördüğünü dile getirdi.

2015-2016 Akademik Yılı Bahar döneminde doktora ve yüksek lisans programlarına toplam 122 öğrenci kabul ettiklerini belirten Yıldız, öğrencilerin kişisel vizyonlarını oluşturmalarına ve hayata geçirmelerine rehberlik etmek vizyonunu paylaştıklarını söyledi.

İLK KEZ DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarının amaçlarından bahseden Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız bu amaçları; tezli yüksek lisans programlarında, bilimsel araştırma yapılması ve bilime katkı sağlanması; tezsiz yüksek lisans programlarında ise öğrencilere mesleki konularda bilgi kazandırılması ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağının gösterilmesi olarak ifade etti. Yıldız, Ülkemizde Çerkez Dili ve Edebiyatı programının ilk kez Üniversitede açıldığını ve bu alanda tezli yüksek lisans eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, sosyal bilimlerin alanına giren konularda bilimsel yeterliliği kabul edilmiş görgül ve kuramsal makalelerin yayımını yapmak amacıyla 2011 yılından itibaren yılda iki kez Sosyal Bilimler Enstitüsü adında bir dergi yayımladıklarını söyledi.

Tezsiz yüksek lisans eğitimi konusunda kurumlarla işbirliği protokolleri imzaladıklarını söyleyen Prof.

Dr. Yıldız, Marmara Teknokent A.Ş. (MARTEK) ile gerçekleştirdikleri protokol kapsamında MARTEK bünyesinde çalışan personellerin, EnstitüNün İşletme ve Toplam Kalite Yönetimi alanlarında tezsiz yüksek lisans eğitimi gördüklerini ifade etti. Üniversite ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında bir eğitim protokolünün gerçekleştiğini de ifade eden Yıldız, DTSO üyelerinin Enstitünün İşletme ve Toplam Kalite Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında eğitim göreceklerini belirtti.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde açılması planlanan yeni lisansüstü programları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, İlahiyat, Yönetim, Bilişim Sistemleri ile Sağlık Yönetimi ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında yüksek lisans programları açmayı hedeflediklerini ifade etti.

DÜZCE İÇİN BİR ŞANS

Sosyal Bilimler Enstitüsü Düzce için bir şans olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, "Düzce ve ilçelerinde Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Milli Eğitim Müdürlükleri ve sanayi kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan kişiler tarafından tercih edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun öğrencilerimizin olumlu geri bildirimleri bizleri ayrıca mutlu ediyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim