• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitim-bir-sen’nden İl Divan Toplantısı

Eğitim-bir-sen’nden İl Divan Toplantısı
Bir-Sen Bitlis Şubesi İl Divan Kurulu ve iş yeri temsilcileri toplantısı yapıldı.

Bir-Sen Bitlis Şubesi İl Divan Kurulu ve iş yeri temsilcileri toplantısı yapıldı.

Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından katılım sağlayan üyelerine yemek ikramı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Memur-Sen Bitlis Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Eğitim-Bir-Sen'in medeniyet inşasında çok kıymetli bir ehemmiyete haiz olduğunu ifade ederek, medeniyeti yeniden inşa etme yolunda vazife ifa ederken, çok daha dikkatli ve hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurguladı. Sendikalarının kuruluşundan bugüne kadar gelen süreçteki zorlukları dile getiren Durak, mücadelenin sonunda elde ettikleri kazanımları hatırlattı. Durak, mücadeleyi sürdürürken temel hedefin ücretten ibaret olmadığını belirterek, "Hak ve özgürlükler çerçevesinde sendikacılık yapıyoruz. Bütün ulusal ve uluslararası sorunlara sorumluluk bilinciyle yaklaşıyoruz. Kan ve gözyaşının eksik olmadığı İslam coğrafyasının sorumluluğunu sırtımızda hissediyoruz. Sınırlarımızda ve sınırlarımızın ötesinde Müslüman toplumların açlık, yoksulluk ve baskıcı rejimlerle yürüttüğü mücadelenin ağırlığını görüyor ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak girişimlerde bulunarak aynı amaç etrafında kenetlemeye çalışıyoruz" dedi.

"Bugün coğrafyamızda yapılmaya çalışılan etnik ve mezhepçi ayrılıklara bizler asla alet olmayacağız" diyen Durak, yüzyıllardır aynı coğrafyada yaşayan bizler birlik ve beraberliğimizi sürdürdükçe güç kaybetmeyeceklerini varsa bir sorunlarının kendi aralarında konuşarak çözeceklerini kaydetti. Durak, "Çünkü bizler bu coğrafyadaki çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak bilinçli bir toplumun inşasında siz dava arkadaşlarımızın rolü çok büyüktür. Huzurun temin edilmesinde bizlerin tutumu belirleyici olur inşallah. Yapılan provakatif eylemlere asla prim vermemeliyiz. Okullarımız eğitim yuvalarıdır bunu korumakta bizlere görevler düşmektedir" diye konuştu.

Durak, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında yardım kuruluşlarıyla işbirliği içinde topluma; kardeşliği, merhameti ve infakta bulunmayı şiar edinilmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirerek, sendikacılıkta bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları hakkında bilgi verdi.

Programın ardında katılımcılara "Kelebeğin Rüyası" adlı kitabında yer aldığı bir hediye paketi verildi.

Eğitim-bir-sen’nden İl Divan Toplantısı

Eğitim-bir-sen’nden İl Divan Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim