• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Aralık ayı İl Divan Toplantısı Salihli'de gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Aralık ayı İl Divan Toplantısı Salihli'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu hedeflerinin 7 binlere ulaşan Eğitim Bir-Sen'in üye sayısını 8 bine yükseltmek olduğunu söyledi.

Salihli Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akış, Halil Kallat, Ramazan Karaman, Metin Gencay, Aziz Bulut, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Bir yılın çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Biz sadece kamu çalışanlarının ücret artışlarını hedefleyen bir sendika değiliz. Hem kamu çalışanlarının hem de mazlumların ümidiyiz." dedi.

MANİSA'DA HEDEFİMİZ 8 BİN ÜYE

Eğitim-Bir-Sen olarak hak ve özgürlük mücadelesi vermek adına 1992'de yola çıktıklarını vurgulayan Sofuoğlu, "15 kişi ile başlayan hak ve özgürlük mücadelesi bugün 350 binleri aşarak 400 bine yürüyor. İlimizde 7 bin üye sayısına yaklaştık. Çalışma hayatında yeni bir şeyi başarmalıyız. Herkesin, adaletin sağlandığı, refah seviyesini kazanmış olarak yaşayabileceği bir ortamı oluşturmak zorundayız. Bunun için de 2016 mutabakatında hedefimiz ilimizdeki çalışan sayısının yüzde 50'si yani 8 bindir. Bu doğrultuda üye çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Emeğin mücadelesini vererek, ekmeğimizi büyüterek, hakkımızı isteyerek büyümeye devam edeceğiz. Amacımız, bütün gayretimiz bunun gerçekleştirilmesi yönündedir. Bugünün dünden, yarının bugünden daha iyi olması için çaba harcıyoruz." şeklinde konuştu.

HEM KAMU ÇALIŞANLARININ HEM DE MAZLUMLARIN ÜMİDİYİZ

"Bizler sadece bir sendika değiliz, aynı zamanda sivil toplum örgütüyüz." diyen Sofuoğlu, "Eğitim çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra daha iyi bir eğitim için çözümler üreten, gençlikle ilgili yeni projeler ortaya koyan bir sendika olma yolunda ilerleyeceğiz. Biz ülkenin bir bölgesine sıkışmış, etnisitenin ve ideolojinin dar kalıplarında boğulmuş bir sendika değiliz. Tüm ülke sathında yaygınlaşmış eğitim çalışanlarının derdini kuşanmış Türkiye'nin en büyük sendikasıyız. Bu güvenin bize yüklediği ağır sorumluluklar var. Biz sadece kamu çalışanlarının ücret artışlarını hedefleyen bir sendika değiliz. Toplumun ve ülkenin geleceğine dair planlama ve çalışmalar yapan, duruşu ve ilkeleri olan, davası medeniyet davası olan bir teşkilatız. Hem kamu çalışanlarının hem de mazlumların ümidiyiz." dedi.

KAZANIMLARIMIZI EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ANLATMALIYIZ

Toplu Sözleşme masasında elde edilen kazanımlarla kamu çalışanları adına önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Sofuoğlu, "Elde ettiğimiz kazanımlar, kamu görevlileri tarafından takdirle karşılanmıştır. Elde edilenler, hedeflediklerimizden sadece bir kısmıdır. Kazanımlarımız, önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir. Mücadele ederek kazandıklarımızı hayal bile edemeyenlerin, kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştıklarının farkındayız. Kazanımlarımızı alanda en iyi şekilde anlatmak bizim görevimiz. Okullara ziyaretler gerçekleştirerek kazanımlarımızı anlatmalıyız." şeklinde konuştu.

YETİME SAHİP ÇIKMALIYIZ

Eğitim-Bir-Sen olarak "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin ortağı olduklarına dikkat çeken Sofuoğlu, "Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir. Bu nedenle, desteklediğimiz "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine her üyemizin sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyor ve istiyoruz." dedi.

KADIN ÖRGÜTLENMESİNE VE GENÇLERE ÖNEM VERMELİYİZ

Kadın örgütlenmesinde nicelik ve niteliğin artması noktasında herkese görev düştüğünü ifade eden Sofuoğlu, "Kadın toplumda çok etkin bir güce sahiptir. Bu çerçevede kadınların yaptığı ve yapacağı çalışmalar sendikamıza katma değer katacaktır. Ancak kadın örgütlenmesi bakımından daha yüksek bir orana ulaşmamız gerekiyor. Eğitim-Bir-Sen'de kadın örgütlenmesi oranı yüzde 35'tir. Oysa çalışan kadın oranı yüzde 55'tir. Bu tabloyu değiştirmemiz, örgütlü kadın sayısının artırılması konusunda çalışmalarımıza hız vermemiz gerekmektedir. Geleceğin yöneticileri olan gençliğe sahip çıkmak vazifemiz. Bu bağlamda, değerlerimiz ışığında gençlere yönelik faaliyetlerimizi devam ettirmeliyiz. Yönetilen değil, yöneten, yönetime talip olan idealist gençlik yetiştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ise, "Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, dünya mazlumlarının sorunlarına çözüm üretme, bu çözümleri hayata geçirme hassasiyet ve gayretinde kadın öncüler, kadın liderleriz. Karşımızdakilerin gücü ne olursa olsun, zalimin karşısında dik durup, kimliğine bakmaksızın mazlumun yanında yer alarak medeniyet değerlerimizin inşasına bir tuğla da biz koymalıyız. Bizler vakti geldiğinde ve hak edildiğinde emaneti almaktan kaçmayan, emaneti ehline vermekten kaçınmayan, üretmeye devam eden bir sendikal anlayışın içinde yer alıyoruz." dedi.

İl Divan Toplantısı İlçe Başkanlarının ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görüşlerinin alındığı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye

Eğitim Bir Sen’in Manisa’daki Hedefi 8 Bin Üye

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim