• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitim-bir-sen’den Suriye’ye Destek

Eğitim-bir-sen’den Suriye’ye Destek
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Suriye'nin acil un ihtiyacı...

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Suriye'nin acil un ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan "Suriye'ye Un Kampanyası'na Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı da destek çağrısı yaptı. Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, Suriye'de günlük ekmek üretiminin 250 bine kadar çıktığını hatırlattı. Bu üretimi karşılamak için günde en az 25-30 ton una ihtiyaç olduğunu ifade eden Mahir Barışan; "Ekmeğin fiyatının bin 500 Suriye Lirası'na çıktığı bugünlerde "Allah yolunda mal harcayın da kendinizi ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin. Çünkü Allah güzellik ve iyilik edenleri sever" ayeti ve "Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir" Hadisi Şerifi şiarınca İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği'nin düzenlediği Suriye'ye un kampanyasına gerekli duyarlılığı gösterelim. "Beni" "bize" feda eden, haksızlığa, zulme rıza göstermeyen, mazluma sırtını dönmeyen, mahzuna omuz veren, her birimizin elbirliği, gönül birliğiyle bu amaca hizmet mahiyetinde yapacağı güzel şeyler mutlaka vardır. Bireysel iyiliklerin yanında kimi güzelliklerin ancak birlikte hayata geçirildiğinde gerçek anlamını ve karşılığını bulacağı açıktır. Vefayı hayatının merkezine yerleştiren mümin sorumluluğu ve bilinciyle hareket eden, varlığı sadece kendi coğrafyası için değil, ümmet coğrafyasına da umut olan, sorumluluğu kendi varlık alanıyla sınırlı olmayan İslam'ın önerdiği evrensel insani değerlerle bezenmiş, ortaya çıkış felsefesinde mazlumun ve mağdurun derdini dert edinen ve bunun için hareketlenen, hareketlendikçe bereketlenen neferlerimizin bu kampanyaya destek vermelerini rica ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim