• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Eğitim-bir-sen’den Seçmeli Ders Açıklaması

Eğitim-bir-sen’den Seçmeli Ders Açıklaması
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, seçmeli ders konusunda öğretmen ve velileri uyardı.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, seçmeli ders konusunda öğretmen ve velileri uyardı.

Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında seçmeli dersle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, kurulduğu günden bugüne kadar her durum ve şartta örselenene, tahrip edilen medeniyet değerlerine dönmeyi şiar edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. Çocukların kendini bilen, değerlerini keşfeden, karakteri, ahlaki yapısı ve yaşantısı yüksek şekilde yetişmeleri için eğitim politikalarının geliştiğini ifade eden Mahir Barışan; "Fırsat bulduğumuzda yeni eğitim öğretim sistemleri önermişizdir. Toplumun kodları ile oynamanın,dini değerleri belli bir alana hapsetmenin zirve noktası olan 28 Şubatın yarattığı tahribatı ve travmayı peyderpey rehabilite etmenin uğraşı içerisinde olduk ve uğraşımız asli unsurlarımıza dönünceye kadar devam edecektir. Çağdaş uygarlık seviyesine dinden ve gelenekten arınarak çıkılabileceği metaforunun iflas ettiğini trajikomik bir şekilde görüyor ve yaşıyoruz. Mili Eğitim Şura toplantılarında ve çeşitli sağlam zeminlerde dini derslerin Salt İmam Hatip Ortaokulu ve Liselere hapsolunamayacağını mutlak surette diğer okul türlerinde de Kuran-ı Kerim ,H.Z Muhammed'in (SAV) Hayatı Temel Dini Bilgiler, Arapça derslerinin verilmesi gerektiğini önerdik, önerilerimizin çoğu hükümetimizin de desteği ile hayata geçti" dedi.

Velilere önerilerde de bulunan Barışan, şöyle konuştu:

"Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin milli değerlerimize ve medeniyet tasavvuruna sahip olmalarını ve çıkmalarını arzuluyorsak bunun yolunun dini bilgileri öğrenme ve öğretmekten geçtiğini bilmenizi istiyoruz. Bu vesile ile 4-5-6-7-8. sınıflarımızdaki çocuklarımız ile 9-10-11-12. sınıflarımızdaki gençlerimiz gelecek yıl alacakları dersleri şimdiden seçeceklerdir. Sizleri Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in S.A.V) Hayatı Arapça, Temel Dini Bilgiler derslerini seçme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Maneviyatı güçlü karakteri yüksek çağın gerekleri ile donanmış, sadece yaşadığı yeri değil ümmet coğrafyasının derdini dert edinen mütedeyyin nesiller yetiştirmek, Kuran-ı bilen, onu okuyan, Peygamberini tanıyan ve O'nun yolundan giden bir nesil inşa etme gayreti içerisinde olmalıyız. Devletini, milletini seven her durum ve şartta koruyan, benimsediği yaşam felsefesinde adalet sevgi saygı kardeşlik duygularını barındıran, başkasının haklarına saygı gösteren ve gerektiğinde koruyan bir nesil istiyorsak, Kuran-ı Kerim , Hz. Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler ile Arapça dersini seçmeliyiz. Sayın velilerimizden ricamız bu derslerin seçilmesi noktasında öğrencilerimizin getirecekleri dilekçeleri önemseyelim, okullara koşalım, bu derslerin seçilmesi noktasında öğretmen ve idarecilerimizin işini kolaylaştırarak duyarlılık gösterelim. Ders seçiminin takibini yapalım. Biz TEOG, YGS ve LYS'de başarıyı artırma endeksli bir öğretim metodu uyguluyoruz. "Bu dersler bu alana katkı sunmaz, bunun için bu dersler seçilmesin" diye sizi ikna etmeye vazgeçirmeye çalışan idareci ve öğretmenlerle karşılaşırsanız durumu Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine bildirelim. Milli ve Manevi değerlerimize dönmenin küllerimizden yeniden doğmanın yolu dinini seven peygamberini seven bir nesille mümkün olacaktır. Haydi veliler 19 Şubat son gündür. Dinimize medeniyetimize birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize ,geleceğimize sahip çıkacak bir nesil için duyarsız kalmayalım bu dersleri seçelim."

10 MADDELİK EYLEM PLANI

Gazetecilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 10 maddelik eylem planıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Mahir Barışan, devletin 2002 yılından sonra kabuk değiştirdiğini söyledi. Son açıklanan eylem planının da devlet odaklı bir politika değil, insan merkezli bir politikayı ön plana çıkardığını dile getiren Mahir Barışan; "Gerçekten 2002'den sonra Devlet bir kabuk değiştirdi, politika değişikliğine gedildi. En son açıklanan 10 maddelik açıklamaya baktığımız zaman artık bölgede devlet odaklı bir politika değil, insan merkezli, insanı önceleyen ve bu bölgenin gerçekten halkının da duyarlığının da ön plana aldığı onu da "artık sende bizim sadece seni güvenlik eksini düşünmüyoruz, sana hizmet getireceğiz, seni sahipleneceğiz, batıda yaptığımız hizmetlerin aynısını burada da gerçekleştireceğiz" diye önemsiyoruz" dedi.

Seçilmişlerin ön planda olmasının güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Barışan, "Çünkü burada yaşayan halkın derdini en iyi bilen seçilmiş insanlardır. Muhtardır, belediye başkanıdır, encümendir ve STK'lardır. Bunlarla istişare edilerek üretilecek bir politika daha sağlıklı bir zemine oturur. Baktığımızda devletin, buradaki gençlerin yanlış yola sapmaması noktasında aldığı tedbirler var. Spor komplekslerinin oluşturulmak istenmesi, daha çok aktivitelere yer vermesi, istihdamı arttırıcı ekonomik faaliyetlere girişilmesi, tamamen bölgeyi kazanmaya yöneliktir. Başkasının kucağına atmamaya yönelik bir politikadır. Daha önce çocuklarımız fen lisesini ve üniversiteyi okumak için başka illere gidiyorken, şimdi bunları ayağımıza getirmişler" diye belirtti.

Devletin bölgeyi sahiplendiğini belirten Barışan, "Devletin bölgeyi sahiplenmesi, projelerin hayata geçirilmesi hepimiz açısından sevindiricidir. Açıklanan 10 maddelik eylem planının sadece Güneydoğu içen değil Doğu Anadolu Bölgesini de kapsayacak bir şekilde devam etmesini arzuluyoruz. Devlet, insan odaklı, insan merkezli politika uyguluyor. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi de ayrıca önemlidir. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine neden olacaktır" şeklinde konuştu.

Eğitim-bir-sen’den Seçmeli Ders Açıklaması

Eğitim-bir-sen’den Seçmeli Ders Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim