• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi
Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen mart ayı İl Divan Toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, "Emeğin mücadelesini...

Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen mart ayı İl Divan Toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, "Emeğin mücadelesini vererek, ekmeğimizi büyüterek, hakkımızı isteyerek büyümeye devam edeceğiz. Amacımız, bütün gayretimiz bunun gerçekleştirilmesi yönündedir. Bu doğrultuda üye çalışmalarımızı hızlandırmalıyız." dedi.

Eğitim Bir Sen Manisa Şubesinin Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen mart ayı İl Divan Toplantısında Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Kallat, Ramazan Karaman, Metin Gencay, Aziz Bulut, Mesut Öner, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sendikal çalışmaların değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, "Emeğin mücadelesini vererek, ekmeğimizi büyüterek, hakkımızı isteyerek büyümeye devam edeceğiz. Amacımız, bütün gayretimiz bunun gerçekleştirilmesi yönündedir. Bu doğrultuda üye çalışmalarımızı hızlandırmalıyız." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SENDİKASIYIZ

"Bizler sadece bir sendika değiliz, aynı zamanda sivil toplum örgütüyüz. " diyen Akış, "Tüm ülke sathında yaygınlaşmış eğitim çalışanlarının derdini kuşanmış Türkiye'nin en büyük sendikasıyız. Bu güvenin bize yüklediği ağır sorumluluklar var. Biz sadece kamu çalışanlarının ücret artışlarını hedefleyen bir sendika değiliz. Toplumun ve ülkenin geleceğine dair planlama ve çalışmalar yapan, duruşu ve ilkeleri olan, davası medeniyet davası olan bir teşkilatız." şeklinde konuştu.

KILIK-KIYAFET YASAĞINDAN KURTULMALIYIZ

Kılık-kıyafet yönetmeliği değiştirilinceye kadar mücadele edeceklerini ifade eden Akış, "'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" sloganıyla başlattığımız kampanya ve 12 milyon 300 bin imzayla da çalışanların haklı talebi, milletin güçlü iradesi olduğu yönünde kamuoyunun desteğini elde ettiğimiz "kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü" hedefli "sivil itaatsizliğimiz', başta başörtüsü olmak üzere, kadın kamu görevlilerine büyük oranda serbest kıyafetin yolunu açtı. Artık erkek kamu görevlilerini de kapsayan ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, kot pantolon gibi antidemokratik dayatmalar içeren kılık-kıyafet yönetmeliğinden kurtulmalıyız." dedi.

KADIN ÖRGÜTLENMESİNE VE GENÇLERE ÖNEM VERMELİYİZ

Kadın örgütlenmesinde nicelik ve niteliğin artması noktasında herkese görev düştüğünü ifade eden Akış, "Kadınlar komisyonumuz ve Genç Memur-Sen ile önemli çalışmalar yaptık. Bu çerçevede çalışmalarımız ve çabalarımız çalışanların, gençlerimizin, milletimizin daha iyi bir geleceğe ulaşması içindir. Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası için gençliğe sahip çıkmalı ve gençlerimizin önünü açmalıyız." diye konuştu.

İl Divan Toplantısı İlçe Başkanlarının ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görüşlerinin alındığı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Bir Sen Üye Çalışmalarına Hız Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim