• BIST 9530.47
  • Altın 2472.853
  • Dolar 32.4753
  • Euro 34.7522
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Eğitim Bir-sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner:

Eğitim Bir-sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner:
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Eğitim-Bir-Sen olarak, mağdur edilen, hakları ellerinden alınan eğitim çalışanlarının sorunlarını...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Eğitim-Bir-Sen olarak, mağdur edilen, hakları ellerinden alınan eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini belirterek, "Kazanım temin etmek için çalışıyoruz. Her kesimin ve herkesin insanca bir yaşama kavuşabilmesi için çabamız kararlılıkla devam etmektedir." dedi.

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Başkan Mesut Öner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Toplu sözleşme hükümlerinden bazılarının gereğinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Bunlarında biri de sınav görev ücretleri konusundaki adaletsizliği ortadan kaldıran toplu sözleşme kazanımıdır. Açık öğretim lisesi/ortaokulu sınavları ve bilim sanat merkezleri öğrenci seçme sınavlarında görev alan öğretmenler, aylar geçmesine rağmen hak ettikleri ücreti hâlâ alamamışlardır. Toplu sözleşme maddeleri kamu idaresi için bağlayıcı niteliktedir. Sözleşmenin altına atılan imzanın gereğini yerine getirmek kamu idarecisinin sorumluluğundadır. Sorun sadece sınav ücretlerinden de ibaret değildir. İlköğretim kurumlarında görevli müdür yardımcılarına, ilgili mevzuatında görevleri arasında nöbet görevi zikredilmediği gerekçesiyle fiilen nöbet tutmalarına rağmen ücret ödenmemektedir. Hâlbuki ilgili mevzuat, müdür yardımcılarının görevleri hususunda "görev tanımlarında belirtilen veya müdür tarafından verilen görevleri" ifa edeceklerini belirtmekte, bu kapsamda müdür yardımcılarına nöbet görevi verilip, fiilen de bu görev icra edilmektedir. Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli, emekler heba edilmemelidir. Yetkililerden, emekle ve mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımları heba edecek, kadük bırakacak davranışlardan kaçınmalarını; eğitim çalışanlarının emeklerinin karşılığının bir an evvel ödenmesi için gayret sarf etmelerini bekliyor ve istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim