• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Eğitim-bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim-bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının, eğitim çalışanları adına ümit verici gelişmelerin yaşandığı...

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının, eğitim çalışanları adına ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitim ve öğretim yılını değerlendirdiği basın toplantısında, "2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi angaryaya son verilerek nöbete ücret ödenmesi, sınav ücretlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, 159 TL ek ödemeyle 4/C'li personele ilave artış sağlanması, Yurtkur'da fazla çalışma ücretinin yüzde 100 artırılması, akademisyenlere yüksek öğretim tazminatının kazandırılması, Cuma namazı konusunda yaşanan mağduriyetin giderilmesi gibi sorunların çözüme kavuşturulması dolayısıyla eğitim çalışanları açısından ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmuştur.

2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının eve eğitimin çözüm bekleyen diğer sorunlarının bir an evvel gündeme alınması beklentilerine karşılık verilmelidir" dedi.

Kalkan, "Eğitim, bütün bir milleti, ülkeyi ilgilendirmektedir. Bu anlamda, eğitim sisteminin temel sorunlarına çözüm aramak ve bulmak konusunda çaba harcanmalı, sonuç alıcı adımlar atılmalıdır. Çünkü temel meseleler çözülmediği takdirde, pansuman tedaviler mesabesinden öteye gitmeyen ve gitmeyecek olan önerilerin bizi asıl amaca götürmediği anlaşılmıştır" ifadesinde bulundu.

Kalkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Anayasadan başlanarak bütün mevzuat insan onuru merkezli, demokratik ilkeleri önleyen bir anlayışla yeniden düzenlenmeli, Türkiye darbe anayasasıyla yönetilme ve darbeci zihniyetin sinsi hükümlerinin yer aldığı mevzuatla yol alma ayıbından ivedilikle kurtarılmalıdır.

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Ara dönemde 30 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle öğretmen ataması imkanlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır"

Eğitim-bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim-bir-sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim