• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı
Aydın Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda eğitim sistemi ve Türkiye'de yaşananlar görüşüldü.

Aydın Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda eğitim sistemi ve Türkiye'de yaşananlar görüşüldü. Toplantıya katılan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, eğitim sisteminde ve müfredatta değişiklikler yapılaması gerektiğini belirterek "Halen coğrafya dersinde dünyanın merkezi Londra olarak okutuluyorsa, tarih derslerinde Balkanları göremiyorsak bu değişiklikler hemen yapılmalıdır. Birilerinin ülkemizde operasyon yapmaya çalıştığı bu dönemde daha iri ve diri olmalıyız" dedi. Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, yerel yönetimleri eleştirerek "Büyükşehir Belediyesi'ni okullarımızda bir ağaç bile diktiremedik" dedi.

Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan Köftecidede Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Başkanı Tevfik Aksoy, 2. Nolu Şube Başkanı Mustafa Aslan sendika yöneticileri ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Başkanı Tevfik Aksoy, ülkenin içinde bulunduğu günlerden ve bu durumda eğitimcilere düşen görevlerden söz ederek "Ülkemiz öylesine önemli tarihi günler yaşamakta ki ileride tarih kitaplarında ders olarak okutulacak günleri yaşamaktayız. Ve biz Memur Sen ailesi olarak bu tarihi günlerin en önemli öznesi konumundayız" diyerek yaşanan pek çok sorunun çözümünü "Kendi medeniyet havzamıza dönmeli ve oradan beslenmeliyiz" ifadeleri ile açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YEREL YÖNETİMLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Toplantıda konuşan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'daki eğitim çalışmalarından söz ederek 1.5 yıl sonra ikili eğitimi tamamen tekli eğitime dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek "Büyükşehir yönetmeliğinde "Eğitime Katkı" varken Aydın'da hiçbir katkı göremiyoruz. Okullarımızın bahçelerine bir ağaç bile diktiremedik" diye konuştu.

ERDEM'DEN "ONURLU VE DİK DURUŞ" TEŞEKKÜRÜ

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini bu zor süreçte Eğitim Bir Sen'in onurlu ve dik bir duruş sergilediğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor, tarihteki verdiği kurtuluş mücadelesini bugün farklı süreçte veriyor. Bu kutlu mücadelede sağlam ve dik duran Eğitim Bir Sen'e teşekkür ediyoruz" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Ülke olarak terörle mücadele kapsamında şehitlerin verildiğini ve üzüntülü olduklarını ancak terörle mücadelenin de sonuna kadar devam edeceğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Yeni Anayasa üzerinde çalışmalar var. Dokunulmazlıkların kaldırılması, özellikle terörü destekleyenlerin fezlekeleri konusunda Ak Parti olarak toplumun beklentilerini yerine getireceğiz. Tarihten gelen medeniyetimizi 21. Yüzyıla işlemek için çalışıyoruz. Bu kapsamda siz eğitimcilere büyük görevler düşüyor" dedi.

"BİRİLERİNİN ÜLKEMİZDE OPERASYON YAPMAYA ÇALIŞTIĞI BU DÖNEMDE DAHA DİRİ OLALIM"

Sendikanın 1992 yılında kuruluşundan bugüne kadar ki süreçlerden bahsedip bugüne gelmelerinde emeği ve katkısı olanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı; katsayı, başörtüsü ve eğitim sistemindeki çarpıklıklar başta olmak üzere pek çok konuda mücadele verdiklerini ve ciddi başarı elde ettiklerini söyledi. Mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Çakırcı, "Ülkemiz ve İslam Coğrafyasında tarihi bir dönemi yaşıyoruz. Birilerinin ülkemizde operasyona kalkıştığı bu dönemde daha iri ve daha diri olmamız lazım. Türkiye'ye dönük ciddi eylemler var. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve Kobani eylemlerini gördük. Bu eylem ve operasyonların tek merkezden çıktığını görüyoruz. Bu operasyonların başlangıcı tam 150 yıl önceye Sultan Abdulhamit Dönemi'ne dayanıyor. Yani tarih tekerrür ediyor. Halen tarih derslerinde Balkanları göremiyorsak, Coğrafya Dersi'nde dünyanın merkezini Londra olarak görüyorsak bu müfredat da değişmelidir" dedi.

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim