• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Çoban: "Eğitimde kalıcı çözümler gerek"

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Çoban: "Eğitimde kalıcı çözümler gerek"
Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin günübirlik çözümler nedeniyle eğitim çalışanları...

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin günübirlik çözümler nedeniyle eğitim çalışanları açısından sancılı geçtiğini savundu.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimde uzun vadeli ve kalıcı çözümlere ihtiyaç olduğunu söyledi. Çoban,19 Ocak tarihi itibariyle sona erecek olan birinci kanaat döneminde TEOG'un kaldırılması, yükseköğrenime giriş sistemindeki değişikliğin gölgesi ve sarsıntısı altında günübirlik politikalar ve sürdürülebilir olmayan kararlar nedeniyle gerek eğitim-öğretim gerekse eğitim çalışanlarının olumsuz etkilendiğini savundu.

Eğitim alanında çözüme kavuşturulması gereken bir çok sorunun olduğunu ifade eden Mustafa Çoban, alan değişikliği taleplerinin karşılanmaması, öğretmen performans değerlendirmesi, pilot uygulamasının oluşturduğu tedirginlik, yer değişikliği sürecinde yaşanan sorunla ve öğretmene karşı giderek artan şiddet gibi olumsuzlukların eğitim öğretimin ilk dönemine damga vurduğunu aktardı. Çoban, "Öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, yabancı dil pilot uygulaması, rehberlik hizmetlerinin hizmetin özüne uygun kurgulanamaması, teftiş sistemindeki dönüşümün tamamlanamadığı gibi rehberlik ayağının ihmal edilmesi, ortaöğretime geçişte yeni sürecin soru işaretleri içermesi gibi birçok konuda beklentileri karşılayan adımlar hâlâ atılmış değildir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin paydaşlarına kulak vermesi ve birlikte çalışmayı öncelik haline getirmesi gerektiğini savunan Çoban, Millî Eğitim Bakanlığı'nın yükseköğretim kurumlarıyla, akademik çevrelerle ve sendikalarla sık aralıklarla bir araya gelmesinin, belirlenecek politikaların isabet oranının artmasını sağlayacağını, kabul düzeyi yüksek kararların alınmasına vesile olacağını işaret etti. Çoban, "Başta öğretmenlerimiz olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını emeklerinden dolayı tebrik ediyor, ikinci dönemin sorunlardan arındırılmış, huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum" dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim