• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Manisa Öğretmenevi'nde düzenlenen Kahvaltıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Yönetimleri ve göreve yeni başlayan aday öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın 14 arkadaşı ile başladığı hak ve özgürlük mücadelesi, Eğitim-Bir-Sen olarak bugün 400 binleri aştı. Memur-Sen olarak 1 milyona yürüyor. İlimizde 7 bin üyeyi geçtik. Kurulduğumuz günden bu yana özelde kamu çalışanları, genelde ise milletimiz ve insanlığa hizmeti prensip edindik. Elbette sendikacılığın gereği görevimiz; eğitim çalışanlarının özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi ve biz, bunun en iyisini yaptık, yapıyoruz. Geçen dönem çok iyi bir toplu sözleşme imzaladık. Önemli kazanımlar elde ettik. Diğerlerinin hayal bile edemediklerini gerçekleştiriyoruz." dedi.

VİCDANLARIN GÜÇLÜ SESİ, KAZANIMLARIN DOĞRU ADRESİYİZ

Sendikacılığı sadece cüzdan ve ücret sendikacılığı üzerine bina etmediklerini hatırlatan Sofuoğlu, "Biz, Toplumun, Ülkemizin geleceğini planlayan duruşu ve ilkeleri olan bir sendikayız. Ülkemizin demokratikleşmesi, özgürlüklerin artması her yönden ülkenin önünün açılması için elimizi taşın altına koyduk, bundan sonrada üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Sendikacılığımızda önce vicdan diyoruz, özgürlükler diyoruz, medeniyet değerlerimiz diyoruz. Millet için, mazlumlar için, ülkenin huzuru için, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın erdemli, ahlaklı yetişmesi için, yeniden Büyük Türkiye için gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz. Biz, vicdanların güçlü sesi kazanımların doğru adresiyiz. Biz, büyük bir aileyiz." şeklinde konuştu.

EĞİTİM MESELESİ MEDENİYET MESELESİDİR

"Hayalleri olmayan toplumlar başkalarının hayalleriyle yaşar." diyerek aday öğretmenlere seslenen Sofuoğlu şunları söyledi: "Şimdi büyük bir aşkla, heyecanla, coşkuyla ülkeye, geleceğimize hizmet edeceksiniz. Eğitim Meselesi Medeniyet Meselesidir. Çocuklarımızı eleyen değil, hayata hazırlayan bir bakış açısıyla eğitmeliyiz. Hikmetin, irfanın bilgiden daha değerli olduğunu, büyüklere hürmetin 2+2'den daha önemli olduğunu öğretmeliyiz. Bulunduğunuz yerlerde izler bırakın. Tarih yapacak olanları yetiştirin. Bu amaca uygun yapacağınız çalışmalarda her zaman yanınızda olacağımızı ve elimizden gelen desteği sağlayacağımızı bilmenizi isterim."

Toplantıda konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, " Öğretmenlik mesleği önemli ve kutsal bir meslektir. 6 aylık eğitimin sonunda tüm insani ve manevi değerlere haiz, başarılı bir öğretmen olarak göreve devam edeceksiniz. Yeniliğe ve bilime açık olmalısınız. Değerler üzerine inşa edilmeyen bilgi tehlikeli ve çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir. Değerlerimizi benimseyen ve özümseyen, bilgiye önem veren ve bilgi üreten, insana ve düşünceye saygı gösteren, ülke içindeki ve dünyadaki diğer olaylara karşı duyarlılık gösteren, hoşgörü, sevgi ve merhamet dolu bireyler yetiştirmelisiniz. Çocuklarımız siz değerli aday öğretmenlerimize emanet. Okullarımızda yapacağınız çalışmalarla ve eğitim-öğretime dair atacağınız adımlarla farkındalık oluşturacağınıza ve klasikleşmiş yönetim anlayışının dışına çıkarak çağa uygun, değerlerimize bağlı nesiller yetiştireceğinize dair inancımız tamdır." şeklinde Konuştu.

Toplantıda konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Sizleri tebrik ediyorum. Mesleki Eğitim, gayret ve başarınız ile öğretmenlik mesleğine başladınız. Öğretmenlik çok değerli ve kutsal bir meslektir. Eğitim hepimizin derdi. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için sorumluluğumuz çok büyük. Eğitimde öğretmen faktörü çok önemlidir. Öğretim en etkin şekilde öğretmen eliyle yapılır. Çocuklarımızı iyi yetiştirdiğimiz sürece ülkemizin kalkınması hızla devam edecektir. Öğrenciler boş bir levha gibi her şeyi almaya hazırlar. Saygı, sevgi ve değerlerimizle ilgili siz ne verirseniz, ne aşılarsanız, öğrenci de onu görürsünüz. En önemlisi de çocuklarımıza değerlerimizi öğretmeliyiz." Dedi.

Öğrencilerle iletişimin önemini vurgulayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Öğrenciler tarafından sevilen ve sayılan bir öğretmen olmak gerekiyor. Öğrencilerin dilini keşfedip sağlıklı iletişim kurmak, onların gönüllerini kazanmak gerekiyor. Sınıf içinde gündem oluşturup yenilikçi bakış açısı kazandırmalı, çocuğun doğasıyla uyumlu ve çağın gereklerine uygun bir bakış açısıyla eğitim öğretim sürdürülmelidir. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedin ve bu doğrultuda rehberlik ederek geliştirin. Gelişim, değişim ve yeniliklere açık olunuz. Sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Eğitim-bir-sen, Aday Öğretmenlerle Kahvaltıda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim