• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Eğitim Bir Sen 24 Yaşında

Eğitim Bir Sen 24 Yaşında
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, sendikanın 24. yıl dönümünü düzenlediği basın toplantısıyla üyeleri ile kutladı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, sendikanın 24. yıl dönümünü düzenlediği basın toplantısıyla üyeleri ile kutladı.

Mehmet Akif İnan'ın bir grup eğitimci ile 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim-Bir-Sen'in 24'üncü yaşı Bursa'da kutlandı. Sendikanın kuruluş yıl dönümü nedeniyle üyelerin de katılımıyla sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "Soylu mücadele 24 yaşında" dedi.

Açıklamasında sendika olarak 24'üncü yaşa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Numan Şeker, başta Kurucu Genel Başkan Mehmet Akif İnan olmak üzere, Eğitim-Bir-Sen'e emek verenlerden ahirete irtihal edenleri rahmet ve minnetle anarak; sendikayı bugünlere taşıyan, dünden bugüne teşkilatlarında görev yapan bütün mensuplarına ve bütün üyelerine şükranlarını sundu.

"MİLLETİN TALEP VE BEKLENTİLERİNE TERCÜMAN"

Eğitim-Bir-Sen'in kurulduğu yıldan bugüne hakkın, adaletin, barışın, sevginin, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini verdiğinin altını çizen Numan Şeker, bundan sonra da bu uğurda mücadele edeceğini belirterek, "Bugün de milli ve sivil bir anayasa, darbe dönemlerinin ağır havasını değil; demokratik dönemlerin özgür havasını taşıyan bir anayasa için yine öncülük etmekte, milletin talep ve beklentilerine tercüman olmaktadır" diye konuştu.

"YAPTIRIMSIZ SENDİKACILIKTAN ZARURİ SENDİKACILIĞA"

Samimi, üretken, kararlı çalışmalarıyla sendikal tarihe geçecek pek çok önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Şeker, "Etkili sendika olarak eğitim çalışanlarının geniş teveccühünü alarak 2011 yılında "Genel Yetkili Sendika" oldu. Eğitim çalışanlarının doğru ve nitelikli temsilini üstlenen Eğitim-Bir-Sen, sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü oldu. Sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan; toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşıdı" şeklinde konuştu.

"ACILAR KARŞISINDA EN DUYARLI YÜREK"

Kamu çalışanlarının haklarının mücadelesinin yanı sıra sendika olarak, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun ve mağdurun çığlığına kulak verdiklerini belirten Şeker, "Bugün medeniyet havzamız içerisinde kahreden acılar yaşanmaktadır. Akan kan ve gözyaşı, mazlumlara karşı sergilenen vahşet, insan olanları insanlığından utandırmaktadır. Eğitim-Bir-Sen, acılar karşısında en duyarlı yürektir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim" mısrasındaki duyarlılıkla Eğitim-Bir-Sen, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, orada o mazlumun acısının ortağı, akan kan ve gözyaşının dindirilmesi çabasının öncüsüdür. Bu duyarlılığı çok daha geniş bir sahaya yaymak üzere çalışmalarını uluslararası platforma taşımakta, uluslararası bağlar kurmak suretiyle daha etkin bir mücadelenin somut zeminini oluşturmaktadır" dedi.

Eğitim Bir Sen 24 Yaşında

Eğitim Bir Sen 24 Yaşında

Eğitim Bir Sen 24 Yaşında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim