• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Fatih Projesinin içerik portalı olan EBA'nın tanıtım toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Fatih Projesinin içerik portalı olan EBA'nın tanıtım toplantısı geniş katılımla gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Fatih Projesinin içerik portalı EBA'nın (Eğitim Bilişim Ağı) tanıtımı Bakanlık Temsilcisi tarafından yapılan sunum ile gerçekleşti. Toplantıya Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çelikel, Belediye Başkanları ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,"Bilginin elektronik ortama taşınmasıyla birlikte, bilgiye erişim artık daha hızlı, daha koaly hale gelmiştir. Aynı şekilde günümüzde eğitim teknolojileriyle birlikte bilgiye ulaşma yollarının da çok farklışlaştığını ve değiştiğini görmekteyiz. Bu çeşitlililk ve hız hayatın her alanını olduğu gibi eğitim alanını da yakından ve ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Bu bağlamda yeni arayüzü ile EBA (Eğitim Bilişim Ağı) öğretmeni sürece dahil olmaya teşvik ediyor. İyi örnekleri, mevcut ders materyallerini diğer meslektaşlarımız ile paylaşmak için örnek bir platformu temsil ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak elektronik çağın gerektirdiği bilişim teknolojileri ve stratejik amaçlarımıza ulaşmada katkı sağlayacak tüm araçlar, etkin bir şekilde kullanmaya çaba harcıyoruz. Bakanlığımızın eğitim ve bilişim teknolojilerinin bütünleştirilmesi konusunda en önemli yatırım hiç şüphesiz eğitimde Fatih projesi oldu. Fatih projesi'ni dünyadaki örneklerine göre güçlü kılan taraf da eğitim içerikleridir. Bu anlamda EBA (Eğitim Bilişim Ağı) şu anda dünyanın en büyük eğitim içeriği eğitim platformu olmuştur. Sakarya özelinde Fatih projesi kapsamında bugün itibariyle, 25 öğretmenimiz Fatih Eğitmeni olarak görev yapmakta, 5 öğretmenimiz İl ve İlçelerimizde Eğitici Eğitmeni olarak görev yapmaktadır. 43 okulumuzun Fiber İnternet altyapısı ve erişimi sağlanmış, 230 civarındaki okulumuzun fiber internet altyapı çalışmaları devam etmektedir. 285 okulumuza 5 bin 553 adet Etkileşimli tahtanın montajı yapılmış, yaklaşık bin 850 adet etkileşimli tahtanın da 3. Faz kapsamında montajı planlanmaktadır. Ortaöğretim seviyesindeki 85 okula toplamda 16 bin 342 adet öğretmen ve öğrenci tabletinin dağıtımı yapılmıştır.179 adet Mahalli hizmet içi eğitim faaliyeti kapsamında, hedef kitlemiz olan 3 bin 82 lise öğretmenimizin 2 bin 756'sına Fatih Projesi Teknoloji kullanım kursu verilmiş, 2 bin 881 ortaokul öğretmenimize de Fatih Projesi Teknoloji kullanım kursu ile ilgili 120 adet mahalli hizmetiçi eğitim faaliyeti planlanmıştır. Ayrıca 8,9,10 Mart tarihinde EBA tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılması planlanmış olup, 11 EBA eğitim uzmanı tarafından yapılan bu toplantılar bugün sona erecektir. Bugün itibariyle tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına Hendek Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri ve öğretmenlerimizden toplam 9 bin 387 kişi katılmış olacaktır" diye konuştu.

ÖĞRENCİNİN RAHATLIKLA BİLGİYE ULAŞMA PROJESİDİR

EBA projesinin öğrencinin rahatlıkla bilgiye ulaşma projesi olduğunu söyleyen Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ise, "Son derece anlamlı bir toplantıda beraberiz. Eğitim, hep eğitim diyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi, gençlerimizi en iyi şekilde geliştirme gayreti içerisindeyiz. Eğer öğrencilerimizi gençlerimizi iyi yetiştirebilirsek, geleceğimiz o derece güzel ve huzurlu olacaktır. Yetiştiremediğimiz ölçüde de sıkıntılarımız var. Öğrencilerimizi yetiştirmek için başta devletimiz, bakanlığımız, valiliğimiz ve il milli eğitim teşkilatı hatta onlara destek olan belediyelerimiz her türlü gayreti göstermektedir. Bakanlığımız her sene 10 binlerce öğretmen almaktadır. Okullar yapmakta, sınıflar yapmakta, internet sınıfları yapılıyor, bunun dışında her öğrencimize tablet dağıtımıyla ilgili çalışmalar var. Birçok projeler yapılıyor. EBA'da bu projelerden birisidir. Öğrencilerimizin rahatlıkla bilgiye ulaşma projesidir. Şifrelerini girerek her türlü kaynağa ulaşacaklar. Tabi bu konu yeni bir konudur. Biz çok eskiden kaynak bulmak için dolaşıp dururduk. Ama şimdi internetten her türlü kaynağa ulaşılma imkanı var. Öğretmeninin bir şekilde anlatamadığı veya eksik anlattığı bir olayı EBA projesi kapsamında kendisi rahatlıkla girerek kendisi tamamlayabilecek. Tabi şuanda EBA'ya ulaşım biraz düşük. Yüzde 30'larda, yüzde 40'larda. Ama bakanlığımızdan gelen arkadaşların yaptığı çalışmalar, öğretmenlerimizin gayreti ile bu çalışmaların hızla yükseleceği kanaatindeyim. Ben bu konuyla ilgili ve diğer eğitim çalışmaları ile ilgili gayret gösteren başta milli eğitim teşkilatı olmak üzere, bakanlarımıza, belediyelerimize teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Mümin Mevlüt Polat'ın sunumuyla EBA projesi katılımcılara tanıtıldı.

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Eğitim Bilişim Ağı (Eba) Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim