• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Egiad Urla Çocuk Köyüne El Verdi

Egiad Urla Çocuk Köyüne El Verdi
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), düzenleyeceği 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi organizasyonundan elde edilen geliri Koruncuk Vakfı Urla Çocuk...

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), düzenleyeceği 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi organizasyonundan elde edilen geliri Koruncuk Vakfı Urla Çocuk Köyü'nün yapımına aktaracak.

Sosyal sorumluluk projesi olarak iki dönemdir "Bizim Çocuklarımız" projesini yürüten, bu çerçevede gerçekleştirdiği etkinliklerden elde ettiği tüm geliri muhtaç çocukların eğitim ve sağlığına aktaran EGİAD, bu yıl da çocukların elinden tuttu. EGİAD önümüzdeki günlerde düzenleyeceği 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi organizasyonu ile yeni bir bağış kampanyasına daha imza atacak. EGİAD, kermesten elde ettiği tüm geliri Koruncuk Vakfı Urla Çocuk Köyü'nün yapımına aktaracak.

STANTLAR KURULACAK

Bizim Çocuklar Projesi kapsamında Koruncuk Vakfı Urla Çocuk Köyü'ne destek kararı alan EGİAD, üyeleriyle birlikte, geliri tamamıyla bu projeye aktarılacak 2. Tasarımcı Buluşması ve Kermesi'ni organize ediyor. Organizasyona İzmirli tanınmış tasarımcılar ve firmalar 50'yi aşkın stantla katılım gösterecek. Organizasyon sayesinde hem tasarımcılarla İzmirliler'in buluşması sağlanacak hem de korunmaya muhtaç çocuklara el verilmiş olunacak. Organizasyon, 11 Mayıs Çarşamba günü, Swiss Grand Efes'te 11.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Oval Bahçe'de şenlik havasında düzenlenen organizasyona giriş bedeli 20 TL olacak. Stand olarak yer almak isteyenler için katılım bedeli ise bin 500 TL olacak.

"AMAÇ BİR YUVA VERMEK"

Proje hakkında bir açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Koruncuk Vakfı'nın İstanbul'da 36 yıl önce kurduğu Bolluca Çocuk Köyü'nden sonra Türkiye'nin ikinci çocuk köyü olacak ve Urla'da inşası başlayan Koruncuk Çocuk Köyü'ne destek olmak istedikleri belirtti. EGİAD Başkanı Seda Kaya, "Kurulduğu günden beri 400'ü aşkın çocuk Bolluca Çocuk Köyü'nde yaşama tutunmuş ve hala iletişimleri sevgi bağı ile devam ediyor. Şimdi sıra, İzmir'de yapılacak köydeki çocuklarımızı yaşama tutundurmakta. Koruncuk-Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Vakfı, bu köyleri kurarak bu çocuklarımızı koruma altına alıyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin insanlık vazifesi. 36 yıl önce bir grup duyarlı aydın, devlet koruması altındaki çocuklara destek olmak için yola çıkıp, yüzlerce miniğe kocaman bir dünya kurmuş. Amaç kimsesiz ya da terkedilmiş değil, hangi sebeple olursa olsun korunma ihtiyacında olan çocuklara bir yuva vermek. Biz de EGİAD olarak bu sene Bizim Çocuklar Projemizi Urla Çocuk Köyü'nün kurulmasına aktaracağız. Onların geleceğinde bir şekilde pozitif bir katkı sağlarsak ne mutlu bizlere diyorum. Korunmaya muhtaç çocuklarımızın daha özgür ve mutlu bir ortamda yetişebilmesi için tasarlanan Koruncuk Urla Çocuk Köyü için yola çıktık. Çocuklarımıza hem moral vermeyi hem de bir fayda olmayı amaçladık. İzmir aydın ve korumacı yüzüyle tüm Türkiye'de zorda kalmış bu muhtaç çocuklarımıza ev verecektir" dedi.

EL VER HAYATA TUTUNSUN

Koruncuk Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli ise, EGİAD'ın bir iş örgütü olarak kente ve bölgeye katkısının büyük olmasının yanında, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların hayatında önemli bir değere sahip olduğunu ifade etti. Nişli, "Türkiye'nin batıya dönük yüzü İzmir'imiz korunmaya muhtaç çocuklarımıza bu köyde sahip çıkacak. Koruncuklarımızı çok güzel kucaklayacaklarına inanıyorum. Egeli insanı yardımseverdir. Koruncuk Urla Çocuk Köyümüzde tüm Türkiye'den 100 çocuğun barınması ve hayata tutunması sağlanmış olacak. Yeni başlayan inşaatımızın 8 ay içinde EGİAD'ın da vereceği destekle bitirilmesi planlanmakta. Bolluca'daki ilk köyümüzde bugüne kadar 400'e aşkın çocuk hayata tutundu. Sevgiyle aile ortamında büyüyen çocuklarımız başarılı oluyor. Hedefimiz örf adetlerimizi bilen aynı zamanda kendi ayakları üzerinde durabilen rol modeli olabilecek çocuklar yetiştirmektir. "El Ver Hayata Tutunsun" sloganımızla İzmir'den Türkiye'ye çok büyük bir fayda sağlanmış olacak" diye konuştu.

Egiad Urla Çocuk Köyüne El Verdi

Egiad Urla Çocuk Köyüne El Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim