• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu
Ege'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından EGİAD Melekleri, iş ve yatırım dünyasının önde gelen yatırımcılarını yeni girişimci fikirleriyle...

Ege'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından EGİAD Melekleri, iş ve yatırım dünyasının önde gelen yatırımcılarını yeni girişimci fikirleriyle buluşturdu.

EGİAD merkezinde gerçekleşen etkinlikte, İzmir'in, Dünyadaki teknopark havuzunda Amerika'nın uluslararası alanda kendini göstermiş ve kabul görmüş Silicon Valley (Silikon Vadisi) olarak görülebileceği belirtilirken, 5 yeni fikir grubunun yatırımcılarla yaptığı sunumlar ise ilgi uyandırdı. Girişimci adayları ile yatırımcıların buluştuğu ilk etkinliğe ilgi büyük olurken, Kolayik, Arpandora, Vivosens, İyisahne.com'un sunumlarıyla verimli geçen toplantıda 11 Insight fikir grubunun sunumunun Amerika San Francisco'dan gerçekleşmesi dikkat çekti.

Ege Bölgesi'nde hazineden akreditasyonu bulunan ilk ve tek Melek Yatırım ağı olan EGİAD Melekleri, yaklaşık 60 Girişimci ve yatırımcıyı EGİAD merkezinde buluşturdu. Galata İş Melekleri GBA Üyesi Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Cem Soysal, Ömer Akarca'nın sunumları ve GBA Genel Sekreteri Ata Uzunhasan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, girişimci adayları projelerinin sunumlarını gerçekleştirdi. Fikir aşamasında olan, işinin başında olup işini büyütmek isteyen girişimciler ile Türkiye'deki önemli temsilcilerin buluştuğu EGİAD Melekleri seminerinin açılış konuşmasını yapan İcra Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, bugüne kadar EGİAD Melekleri Ağına, birçok girişimcinin başvuruda bulunduğunu ve yapılan ikili görüşmeler sonrasında ilk aşamada 5 gruba yatırımcı önünde sunum yapma imkanının doğduğunu belirtti. Küresel girişimler yaratmaktan, Türkiye'de atılabilecek başarılı adımlara kadar pek çok konuyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı ve yatırımcılarla tanışma fırsatının sunulduğu toplantıda, ilk olarak Galata İş Melekleri GBA Üyesi ve Melek Yatırımcı Ahu Büyükkuşoğlu Serter söz aldı. Melek Yatırımcılığın model haline geldiğini ve Türkiye'nin bu alanda hızla ilerleme kaydettiğini vurgulayan Serter, kendisinin ilk etapta kimsenin inanmadığı bir alanda yatırım kararı aldığını ve ilk aşamada çok zorlandığını ifade etti.

İZMİR SİLİKON VADİSİ OLABİLİR

Bazen bazı projelere finansman bulmakta zorlanılsa da pes edilmemesi gerektiğini belirten Melek Yatırımcı, "Ben finansmancı olmama rağmen, otomotiv sektöründeki bir girişime kaynak bulmakta zorlanmıştım. Ama projeye inandım ve şu anda 35 milyon dolar ciro yapan bir şirket haline gelmeyi başardık. Melek yatırımcılık bir bakıma da budur. Kimsenin inanmadığı bir fikre inanmak, küçük de olsa para yatırmaktır. Melek Yatırımcılık sadece para kazandıran bir sistem olarak da görülmemelidir. Hiç bilmediğiniz sistemleri, fikirleri, insanları tanıma fırsatı da sunar. Girişimcilerin yetiştiği eko sistemler vardır. Mesela Amerika bu sistemi 1980'den beri yapıyor. Özellikle başarı hikâyelerini çok güzel örnekleştirip, parlatıyor. Türkiye'de ise sistem yeni ama hızla gelişmeye devam ediyor. Çünkü bizim kültürümüzde "başıma icat çıkarma" diyen sözlerden de anlaşılacağı gibi girişimcilik desteklenmemekte. Ancak moda olursa, başarılı olursa önü açılmaktadır. Melek Yatırımcılık artık moda bir sistem ve hızla gelişiyor. İzmir bu konuda atılım gerçekleştirdi. Bu gidişle İzmir, Silikon Vadisi olabilecek bir coğrafyaya ve insan yapısına sahip. Dev teknoloji şirketleri ve bu şirketlerin konuşlandığı yerleri incelediğinizde, Dünyadaki teknopark havuzunda Amerika'nın uluslararası alanda kendini göstermiş ve kabul görmüş Silicon Valley (Silikon Vadisi) olarak İzmir'i görebiliriz" dedi.

TÜRK GİRİŞİMCİLERE YATIRIM YAPIN

Yatırımcı - Mentor Cem Soysal ise, gelecekten parsel alabilmek için yeni dönemin insana yatırım yapması gerektiğini söyledi. Para yatırılan işlere zaman ve emek ayrılması gerektiğini ifade eden Soysal, son girişimlerin ve girişimcilerin yeni nesilden çıktığını ve yüksek riskli ama getirisi büyük olan işlerin bu alanlarda yattığını vurguladı. Türkiye'de bakanlık onaylı 380 melek yatırımcının olduğunu, Amerika'da ise 310 bin kişi ile bu ağa 21 milyar dolar yatırıldığına dikkat çeken Soysal, "Girişimcilere inanıp, destek olup, büyük yatırım şirketlerine satılabilir duruma getirmeye çalışmak gerekmekte" diyerek, Türkiye'deki girişimcilere yatırım yapın çağrısında bulundu.

TARIMDA YENİ FİKİR GİRİŞİMLERİ OLUŞABİLİR

Ömer Faruk Akarca ise, girişimcilik ve melek yatırımcılık için İzmir'in çok iyi bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Melek Yatırımcı olmadan önce çok kere dolandırıldığını itiraf eden Akarca, bundan utanmak yerine dersler çıkarmak gerektiğini vurguladı. Melek Yatırımcılıkta başarı getiren en

önemli noktanın birinin size inanması olduğunu dile getiren Akarca, "Fikir babası olarak sizin kendinizden şüphe ettiğiniz anda bile size birisi inanıyor ve destek çıkıyor. Bence melek yatırımcılığı başarılı kılan en önemli nokta buradaki inanma meselesidir. Bu beraberinde başarıyı da getirmekte. Türkiye'nin iyi olduğu alanlarda fikir üretmesi gerekmekte. Mesela zirai, tarımsal alan bunlardan biri. Örneğin Ipod ilk çıktığında uygulama yoktu. Şimdi birçok uygulaması var. Biz de en iyi oyduğumuz tarımsal alanda yeni girişimcilik örneklerine ve başarılarına imza atabiliriz." Dedi.

Kolayik, Arpandora, Vivosens, 11 Insight, İyisahne.com'un fikir ve girişimcilik sunumlarıyla devam eden etkinlik, yatırımcı ve girişimci adaylarının katıldığı kokteyl ile son buldu.

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Egiad Melekleri İle Girişimci Ve Yatırımcılar Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim