• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ege’nin şampiyon aşçıları

Ege’nin şampiyon aşçıları
Şehir oteli anlayışını yeniden tanımlayarak her zevke hitap eden konseptiyle İzmir'in gözde otellerinden Double Tree By Hilton İzmir Airport, otelcilik...

Şehir oteli anlayışını yeniden tanımlayarak her zevke hitap eden konseptiyle İzmir'in gözde otellerinden Double Tree By Hilton İzmir Airport, otelcilik sektöründe mutfaklarıyla da iddialı olduklarını kanıtladı.

2017 İzmir'in Şefleri Ulusal Yarışması'nda otelin aşçıları iki ödülle yarışmanın en başarılı isimlerinden oldu. Otelin mutfağında hizmet veren aşçılar, Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresi bünyesinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneğinin düzenlediği "Profesyoneller Ekip Yarışması"nda birinciliği elde etti. Aşçı Ersin Aksular'ın liderliğinde Hüseyin Yanar ve Osman Buhurci'nin oluşturduğu grup, profesyoneller alanında yarışarak pek çok başarılı aşçıyı geride bıraktı.

"Büyük gurur yaşadık"

DoubleTree By Hilton'un Genel Yöneticisi Elif Yurdakan konu ile alakalı sevincini paylaşırken, "Birinci yaşımızı doldurduğumuz bugünlerde arkadaşlarımızın otelimize hediye ettiği birincilik dereceleriyle büyük gurur yaşadık. Nasıl odalarımızda Hilton olarak bir standardımız varsa mutfakta da bir standardımız var. Ekibimizin en önemli özelliği genç bir ekip olması. Genç insanların turizmdeki yerlerini korumasını çok önemsiyoruz. O yüzden genç insanlara çok yatırım yapıyoruz. Bundan sonraki yarışmalara da hep katılım sağlayacağız" dedi.

Ekibin şeflerinden İlhami Dinç,, genç ekibinin ilk defa bir yarışmaya katıldığını ve buna rağmen birincilikle döndüklerini belirterek, bundan sonra da gerek ulusal gerek uluslar arası yarışmalarda bu başarılarını perçinleyeceklerini söyledi.

Çifte sevinç

Yarışmadan tek ödülle dönmeyen otel, bireyselde de yarışan aşçı Osman Buhurci'nin aldığı üçüncülük derecesiyle de çifte sevinç yaşadı. Henüz 21 yaşında olan Buhurci yaptığı; Ege otlu buğday risotto üzerine Urla usulü Ayvalı kuzu kanat ile deneyimli aşçıları eleyen isim oldu.

Başarılı otelcilik anlayışıyla kısa zamanda adından çok söz ettiren DoubleTree By Hilton, bu başarısıyla gastronomi meraklılarının yeni adresi olacağının sinyallerini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim