• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Egenin Güneşi Artık Yakmayacak

Egenin Güneşi Artık Yakmayacak
Globalleşen dünyada hava, ekmek ve sudan sonra en elzem yaşam malzemeleri arasında yer alan elektrik, artık cepleri yakmayacak.

Globalleşen dünyada hava, ekmek ve sudan sonra en elzem yaşam malzemeleri arasında yer alan elektrik, artık cepleri yakmayacak. Almanya'da yaklaşık çeyrek asır yaşayıp ardından Türkiye'ye dönen Bülent Görücü, Aydın'ın güneşini değerlendirmek amacıyla "Didim'de kendi elektriğini kendin üret" kampanyası başlattı.

Türkiye'nin doğal kaynakları kadar güneşinin de bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Makine Mühendisi Bülent Görücü, özellikle sakin bir hayat sürmek isteyenler başta olmak üzere, gerek zeytinliğinde gerekse koyunlarının başında yaşayan insanların güneş gören hiçbir yerde elektriksiz kalmayacağını belirtti. Eskiden elektrik kadar ulaşımın da ciddi sıkıntı olduğunu belirten Görücü, "Şimdi cep telefonu ve mobil modemler sayesinde dünyanın her yerinde her türlü imkan var. Ancak elektrik yoksa hayat yok. Biz insanların olduğu her yere elektrik ile hayat vermeye çalışıyoruz" dedi.

Sadece elektrik enerjisinin ulaşmadığı yerlere değil, konut, işyeri ve fabrikalarda bile Aydın güneşinin kullanılması halinde yatırımın maliyetinin 8 yılda karşılandığını ve ilk aydan itibaren yatırdığın paranın geri dönüşümü başladığını belirten Rizeli Makine Mühendisi Bülent Görücü, "Herkesin gözünde büyüttüğü Avrupa aslında dışarıdan görüldüğü gibi değil. Şunu iyi bilsinler ki Türkiye dünyanın en hür ülkesi. Yaklaşık 25 yıl Almanya'da yaşadıktan sonra memleketime döndüm ve yılın sadece 200 gün güneş gören Avrupa ülkelerinde kullanılan güneş enerjisinden elektrik üretim sistemini yılın yaklaşık 300 gün güneş güren Türkiye'de yaygınlaştırmak için mücadele başlattım" de3di.

"DIŞA BAĞIMLILIĞI KESMEK İÇİN BU İŞE BAŞIMI KOYDUM"

Bir ülkenin bağımsız olabilmesi için en temel şartlardan birinin enerji bağımsızlığı olduğunu belirten Makine Mühendisi Bülent Görücü, "Bugün ülkenin en büyük sıkıntıları arasında enerji sıkıntısı yer alıyor. Ancak Türkiye için Allah'ın verdiği en önemli milli servetlerden biri olan bu ülkenin güneşini yeterince kullanamıyoruz. Avrupa, bu konuda yatırım yapanlara yaklaşık yüzde 55 oranında teşvik verdi. Herkes bu sistemi kullandı. Bence Türkiye'de de bu sistem bir an önce daha yaygın olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle bu işe Türkiye'nin en fazla güneş gören illerinin başında gelen Aydın'dan başladık" diyerek Allah'ın güneşinden herkesin daha çok faydalanmasını istediğini söyledi.

Egenin Güneşi Artık Yakmayacak

Egenin Güneşi Artık Yakmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim