• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

EGEMM yeni vizyonuyla yayın hayatına başladı

EGEMM yeni vizyonuyla yayın hayatına başladı
Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) yayın hayatına başlarken, EÜ Rektörü Prof.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) yayın hayatına başlarken, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, medyanın önemine değinerek toplumla üniversitedeki bilgilerin paylaşılması gerektiğini söyledi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak ayrı ayrı yayın hayatına devam eden Ege Üniversitesi Televizyonu, Radyo Ege Kampüs ve Ege Ajans; Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ın desteği ile tek çatı altında bir araya getirildi. Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezinin (EGEMM) resmi açılışı ise EÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

"Var olan bilgileri paylaşmak zorundayız"

Açılışta konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, yeni bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "İletişim Fakültesi bizim için çok önemli bir fakülte. Ülkemizde gündem inanılmaz bir şekilde değişebiliyor. Sadece son iki güne baksak gündemin ne kadar çok hareketli olduğunu görebiliriz. Ege Üniversitesi için İletişim Fakültesine ayrı bir önem veriyorum. Çünkü Türkiye'de araştırma üniversitesi arasında ilk 10'da değiliz ve bunu kabul edemiyoruz. Var olan bilgiyi kamu ve devlet ile paylaşmak zorundayız. Bu sabah aldığım bilgiye göre Kimya Bölümü'nde kansere yönelik iki bileşen elde etmişler. Üniversitemiz inanılmaz dinamik çalışıyor. Bu bilgilerin toplum tarafından bilinmesi lazım. O nedenle bizim için sağlıktan tarıma; genetikten biyoteknolojiye bütün çalışmalarımızı toplumla paylaşmak için bu merkeze ihtiyacımız var. 2019'da hedefimiz ilk 15 üniversite içerisinde olmak. Biz Ege Üniversitesi markasını daha üst seviyelere çıkaralım sadece Ege Bölgesine değil tüm Türkiye'ye faydası olsun" diye konuştu.

"Değerler, mutluluk ve iyimserlik duygusuyla aşılanacak"

İletişim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Müge Elden ise "Günümüz toplumunda hepimizin bildiği gibi enformasyon toplumu, geleneksel toplumdan farklı olarak bilginin en değerli sermaye olduğu toplumdur. Bu bağlamda bilgi en büyük üründür; medyanın önemi de giderek artıyor ve vazgeçilmez boyuta geliyor. Ege Üniversitesi her gün bilimsel sanatsal anlamda haber değeri taşıyan gelişmeye can veren köklü bir kurum. İletişim çağında yaşadığımız için bunları toplumla paylaşmak bizler için oldukça değerli. Zaman anlama, anlatma ve anlaşma zamanıdır. EGEMM'de değerleri topluma mutluluk ve iyimserlik duygusu aşılayacak şekilde vereceğimiz çağdaş bir platform oldu. Üniversitemizin medya alanında verimli çalışmalar yapacak olan EGEMM'in temellerini çok çalışarak attık. EGEMM de asli yuvasına İletişim Fakültesi içerisindeki yerine çok yakıştı. İletişim Fakültesi, EGEMM ile daha emin ellerde olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Tek çatı altında topladık"

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dilek Takımcı ise EGEMM çatısı altında daha önce ayrı birimler olarak çalışan ajans ve radyonun tek çatı altında toplandığını belirterek, "Biz bir öğrenci medyasıyız fakat profesyonel yayıncılık olanaklarına da sahibiz. EGEMM'e gönül ve emek veren öğrencilerimiz medya sektöründe fark oluşturacaktır. Stüdyolarımızın kapasitesi profesyonel olanların da çok üzerindedir. EGEMM'in bir eğitim medyası olduğunun altını çizmek isterim. Radyo ve televizyon yayının da öğrencilerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Profesyonel yayın anlayışımızı amatör ruhla birleştirip Ege Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeyi, üniversitemizin sesi olmayı hedefliyoruz. 4K yayın için ise hazırlıklarımız sürdürülmektedir. Radyo Ege Kampüs üniversitede en uzun süre yayın yapan radyo konumundadır. Reklamsız yayınlarımız İzmir halkı açısından kabul gördü ve bu nedenle en çok dinlenen radyolardanız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından EGEMM'in ilk ürünü olan "Benim Üniversitem" belgeseli izlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim