• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Egemen Bağış'tan skandal tweete açıklama

Egemen Bağış'tan skandal tweete açıklama
Egemn Bağış, Berkin Elvan'ın cezane töreni sırasında attığı tepki çeken tweetle ilgili açıklama yaptı.

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, tepki çeken tweeti ile ilgili, "Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin ortak acısını paylaşan insanlarla ilgisi yoktur" dedi.

Bağış, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Siirt'te partisinin mitingi sırasında attığı bir tweetin gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada bazı çevrelerce çarpıtılarak şahsıyla ilgili bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü büyük üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiğini belirterek, "O mesajın ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı.

"BANA YAPILAN İTİBAR SUKASTİ GİRİŞİMİ"

Bağış, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, konuya bir kez daha açıklık getirmek istediğini kaydetti. Siirt'te Türkiye'nin farklı etnik kökenlere sahip vatandaşları coşkuyla bir araya getiren ve farklı kültürel zenginliklerin süslediği miting sırasında çözüm sürecinin oluşturduğu pozitif atmosferi vurgulamak amacıyla yazılan mesajın, sadece ülkeye 10 yıllar boyunca büyük acılar yaşatan terörün bitmesinden rahatsızlık duyanlara atfen yazıldığını vurgulayan Bağış, şöyle devam etti: "Dün Sayın Başbakanımızla Siirt'te partimizin mitingi sırasında attığım bir tweet mesajının gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada bazı çevrelerce çarpıtılarak şahsımla ilgili bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip etmekteyim. O mesajı ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Konuyu oraya bağlamaya çalış, onu ima ettiğimi iddia etmek, açık ve kasıtlı olarak yapılan bir itibar suikasti girişimidir."

"TWEET'İ YANLIŞ ANLAŞILMALARI ENGELLEMEK ADINA SİLDİM"

Bağış, söz konusu tweet mesajından önceki ve sonraki tweet mesajlarına bakıldığında düşüncelerinin sadece Siirt'te yerel seçimler bağlamında barış içinde yarış duyguları ile ilgili olduğunun çok net görüldüğüne işaret ederek, "Mesajımın çarptırıldığını fark ettiğimde yanlış anlaşılmaları engellemek adına o tweet mesajımı silmeme ve daha sonra konuya açıklık getiren başka mesajlar atmama rağmen, kimilerinin konuyu istismara devam etmesini, provokasyonlar üzerinden toplum mühendisliğine kalkışanların kasıtlı bir çabası olarak değerlendiriyorum. Tekrar ediyorum; o mesajın dün hepimizin içini burkan cenaze ile hiçbir ilgisi yoktur.

Söz konusu mesajın muhatabı ülkemizde son 1,5 yıldır çözüm süreci kapsamında silahların susmasından, daha da güçlenen kardeşlik dokumuzdan rahatsızlık duyan hastalıklı zihniyetlerdir" ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim