• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Egemen Bağış’tan Gülen’e suç duyurusu

Egemen Bağış’tan Gülen’e suç duyurusu
Eski Bakan Eğemen Bağış, Fethullah Gülen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı aracılığıyla bir dilekçe vererek “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Eski Bakan Eğemen Bağış'ın avukatı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Fetullah Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Bağış avukatı aracılığyla verdiği şikayet dilekçesinde;  Gülen’in “Nitekim bir gazeteci “Bakara-Makara” dediği zaman “Maalesef dedik, milletten özür dilerim!” dedi. O tabii bir günahtı. Milletten özür dilemekle, Kur’ân’ı tahkir etme mevzuunda küfre doğru atılan bir adım silinmez. Ancak o bile bir civanmertliktir, en azından millete karşı bir civanmertliktir. Fakat öyle değil de burada makarayı çeviriyor; bir taraftan, makara döndükçe yeni sarmalar oluyor. Bu defa insan kendisini günah sarmalları içinde buluyor” sözlerinin hakaret olduğu savunuldu.
 
Dilekçenin ekinde Gülen’in herkul.org isimli internet sitesinde yayınlanan konuşması da yer aldı.
 
Gülen’in şikayet konusu olan konuşması şöyle;
 
“Evet, her günah bir başka günaha çağrıdır. Mesela; hırsızlık yapan kişi, bir günah işlemiştir; basiretiyle hareket edip Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)’in o mevzuda tavsiyesine uysa, kalbe konan o lekeyi silse, günaha çağrının ağzına bir fermuar vursa, onun başka bir günahı çağırmasına meydan vermese, bir yönüyle yarı yolda bile olsa geriye dönmüş, arınmış olacaktır. Fakat öyle yapmadığı takdirde, kendisine çaldı diyen insanlarının gıybetini etmek, onlara iftira etmek suretiyle onları karalayarak esas kendi kapkara durumunu örtmek isterse, o tek günah başka günahlara yol açacaktır. Halk nazarında yitirilmiş itibarını yeniden kazanma, nefis ve enaniyet abidesini ikame etme/dikme adına başka günahlara girecektir.
Bu mevzuda, tevbe ve nedamet edip bazılarının yaptıkları gibi civanmertçe davransa.. nitekim bir gazeteci “Bakara-Makara” dediği zaman “Maalesef dedik, milletten özür dilerim!” dedi. O tabii bir günahtı. Milletten özür dilemekle, Kur’ân’ı tahkir etme mevzuunda küfre doğru atılan bir adım silinmez. Ancak o bile bir civanmertliktir, en azından millete karşı bir civanmertliktir. Fakat öyle değil de burada makarayı çeviriyor; bir taraftan, makara döndükçe yeni sarmalar oluyor. Bu defa insan kendisini günah sarmalları içinde buluyor. Ondan bir daha sıyrılıp çıkması çok zor oluyor. O onu çağırıyor, o da onu çağırıyor.”
 
Bağış, “Paralel İhanet Çetesinin Elebaşı” sözleri ile yanıt vermişti
 
Gülen’in sözlerinin ardından Eğemen Bağış, bir açıklama yaparak Gülen’e cevap vermişti. Bağış’ın cevabı ise şöyleydi:
“Günümüzün modern Ebu Cehil’i olmaya özenen paralel ihanet çetesinin elebaşı duyduk ki hakkımızda hüküm kesmiş ama yine şecaat arz ederken sirkatin söylemiş.
 
Peygamber Efendimiz’in, Ebu Cehil’i, yani ‘cehaletinbabası’nı, “Ümmetin Firavunu” olarak vasıflandırdığı; öte yandan, Hakk’ı bırakıp şeytanla dost edinenler hakkında da yüce dinimizin hükümlerinin net olduğu bilinmektedir.
 
Bu çerçevede, Müseyleme-i Kezzap’ları aratmayan şekilde yalana ve iftiraya sarılanların, küresel güç odaklarına yamanarak itibar suikastlerine kalkışanların, esfel-i safilin düzeyindeki konumlarını memnuniyetle muhafaza ettikleri görülmektedir.
 
Yasadışı yollarla dinlenip montajlanan ses kayıtlarını yeniden gündeme getirme ve bu kayıtlar üzerinden şahsımın imanı hakkında hüküm kesme hadsizliğini de bu çabanın ve hezeyanın bir tezahürü olarak değerlendirmek gerekir.”
 
KAYNAK: TAHİR ALPEREN / GRİHAT.COM

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim