• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ege Üniversitesi’ne büyük ödül

Ege Üniversitesi’ne büyük ödül
Ege Üniversitesi'nin 60 yılı aşkın eğitim öğretim ve bilim üretme tecrübesiyle uluslararası alanda kendini kanıtladığı, YÖK tarafından da tescillendi.

Ege Üniversitesi'nin 60 yılı aşkın eğitim öğretim ve bilim üretme tecrübesiyle uluslararası alanda kendini kanıtladığı, YÖK tarafından da tescillendi. Yüksek Öğrenim Kurulu(YÖK) tarafından verilen "Alan Odaklı Başarı Ödülleri"nde Ege Üniversitesi Tıp alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirlik ödülüne layık görüldü.

YÖK tarafından düzenlenen "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı"nda, uluslararası alanda başarı gösteren üniversitelere "Alan Odaklı Başarı Ödülleri" verildi. Ege Üniversitesi tıp alanında uluslararası arenada rekabet edebilirliği ile "Alan Odaklı Başarı Ödülü"nün sahibi oldu. Ege Üniversitesi'nin ödülü Rektör Prof. Dr. Necdet Budak YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan aldı.

"Ege Üniversitesi uluslararası bir markadır"

Ödülün Ege Üniversitesi markasının uluslararası alandaki yerini göstermesi açısından büyük önemi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Necdet Budak "Tıp fakültemiz üniversitemizin en köklü fakültelerinden. Yıllar içinde gerek bilimsel birikimi, gerekse bölgenin şifa dağıtan en büyük sağlık kuruluşu olarak liderliğini sürdürmekte. Ege Üniversitesi'nin tıp alanında aldığı ödülde fakültenin çok çeşitli alanlarda tanı tedavi ve cerrahi uygulamalar yapması, tıbbın her alanında bilim üretiyor olması, bilimsel yayınlarının çokluğu ve kalitesinin yüksek olması gibi kriterler etkili oldu. Başarıda emeği geçen akademisyenlerimize gönülden teşekkür ediyor. Ege Üniversitesi'nin başarı çıtasını uluslararası alanda daha yükseğe çıkarmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

YÖK tarafından, geçen yıl Quacquarelli Symonds(QS) yetkililerinden, Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik bir çalışma yapması istendi. QS Türkiye Ülke Direktörlüğü yetkilileri, bu kapsamda 46 alanda Türkiye'deki üniversitelerin çıktılarını değerlendirdi ve uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanları tespit etti. Bu kapsamda başarılı olduğu belirlenen üniversitelere, "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı"nda, "Alan Odaklı Başarı Ödülleri" verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim