• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi
Dün kalp krizi geçirerek vefat eden, Ege Üniversitesi (EÜ) eski rektörlerinden, okulun büyüyüp gelişmesinde büyük emeği bulunan Prof.

Dün kalp krizi geçirerek vefat eden, Ege Üniversitesi (EÜ) eski rektörlerinden, okulun büyüyüp gelişmesinde büyük emeği bulunan Prof. Dr. Refet Saygılı defnedildi. Saygılı için Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Ali Rıza Güven Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Bornova Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.

Törende saygı duruşunun ardından, Prof. Dr. Saygılı'nın hayatını konu alan bir fotoğraf sunumu yapıldı. Daha sonra konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Saygılı ailesi, hocamızı sevenler, hoş geldiniz. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Burada yaptığım en zor konuşma. Hocam olduğu için mi, yöneticiliği ondan öğrendiğim için mi, Ege Üniversitesi'nin kökünden başlayarak gelenekler yaptığı için mi, yoksa güler yüzlülüğü için mi? Hocam için mi, rektör olan bir yöneticim için mi? Sözün bittiği yer. Sadece fiziksel bir ayrılık olacak ama bizim unutabileceğimiz bir ayrılık olmayacak. Belki şu anda bizi izliyor. Ruhu şâd olsun. Yaşama bağlı bir insandı. Çok hoş bir yaşam sergiledi. Dün sabah bizim için bir şoktu, çünkü hasta değildi, hiçbir şey değildi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Başımız sağolsun. Ruhu şâd olsun. Kabri cennet olsun." dedi.

'BU ÜLKE BİR ÂKİL İNSANI KAYBETTİ'

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise, "Öncelikle Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Saygılı ailesine böyle büyük bir insanın arkasından bana konuşma fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Yedi aylık rektörlük sürecinde Refet Saygılı hocamı şöyle hatırlıyorum: Hep enerji veren, güler yüzlü, sağduyulu ve âkil bir insandı. Ege Üniversitesi bir rektörünü kaybetmedi, öğretim üyesini kaybetmedi, bir yöneticisini kaybetmedi, bu ülke bir âkil insanı, çok iyi bir vatandaşını kaybetti. Hepimizin başı sağolsun." şeklinde konuştu.

'SADECE BİZİM BABAMIZ DEĞİLDİ'

Ailesi adına oğlu Prof. Dr. Fatih Saygılı ise şunları söyledi: "Bu benim hayatımda yapacağım en zor konuşma olacak. Annem 55 yıllık hayat arkadaşını, bizler babamızı, torunlar dedesini, kardeşler ağabeyini kaybetti. Çok üzgünüz. Babam çok iyi bir insandı. Yoğun bir çalışma temposu vardı. Babam sadece bizim değil, buradaki birçok kişinin de babasıydı. Ailem adına Ege Üniversitesi Rektörü'ne bugün bize verdikleri destek için ve acımızı paylaştığı için burada bulunan herkese teşekkür ederiz."

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi

Ege Üniversitesi eski rektörlerinden Refet Saygılı defnedildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim