• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Ege Rehberleri Alaşehir Turunda

Ege Rehberleri Alaşehir Turunda
İzmir Profesyonel Rehberler Odası üyesi turist rehberleri, turizmde ayrıcalıklı bir yeri olan Manisa'nın Alaşehir ilçesini her yönüyle tanıdı.

İzmir Profesyonel Rehberler Odası üyesi turist rehberleri, turizmde ayrıcalıklı bir yeri olan Manisa'nın Alaşehir ilçesini her yönüyle tanıdı. Alaşehir'in bilmedikleri yönlerini de tanıma fırsatı bulan rehberler Alaşehir'in büyük bir potansiyeli olduğu yönünde görüş bildirdi.

Türkiye'nin dört bir yanında üzümü ve yeşil bağları, maden suyu, tarihi eserleri, elması, kestanesi, ekmeği ve hala Yörük yaşamı sürülen köyleriyle ünlü Manisa'nın Alaşehir ilçesi, İZRO'ya bağlı profesyonel rurist Rehberlerini ağırladı. Kente her zaman turist gruplarıyla gelip yalnızca Saint Jean (Aziz Yuhanna) Kilisesi'ni görüp dönmek zorunda kalan turist rehberleri bu kez, Alaşehir'in gezi rotası üzerinde olmayan diğer tarihi eserlerini de gördü.

ALAŞEHİR'İN TARİHİ

M.Ö. 150-138 tarihleri arasında Bergama Kralı'nın kardeşi 2. Attalos Philadelphos tarafından kurulan ve "Kardeşseverlik" anlamına gelen kurucusunun adını alan Philadelphia, 1400'lü yıllara kadar bu adla anıldı ve Yıldırım Beyazıt'ın, kenti en yüksek noktadan gördükten sonra söylediği "Ne ala şehir!" sözünden sonra kentin adı Alaşehir oldu. Alaşehir, o günlerden bu yana sınırları içinde Kurşunlu Han gibi önemli bir yapıyı, kent surlarını ve bugünlere ulaşan 2 kapısını, antik tiyatro ve stadyumu, Osmanlı'dan kalma bir kaç evi ve Cumhuriyet döneminde yapılan önemli tarihi yapıları bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Bu arada, 5 Eylül 1922 Kurtuluş Günü öncesinde düşman askerlerince taş üstünde taş bırakmadan yakılıp yıkılan kent, Cumhuriyet döneminde yeniden yapılandırılmış ve Türkiye'de Hipodamik kent planını (Izgara Planını) ilk uygulayan kentlerden biri olmuştu.

BAŞKAN DANIŞMANI REHBERLERİ BİLGİLENDİRDİ

Kentlerin, dolayısıyla yurdumuzun tanıtılmasında en büyük pay sahibi olan profesyonel turist rehberleri kentte, Alaşehir Belediye Başkanlığı tarafından ağırlandı. Belediye Başkanı Danışmanı Sami Çeltikoğlu, rehberlerle birlikte Toptepe Belediye Tesislerinde öğle yemeğinde beraber olup, rehberlerle sohbet etti. Sohbet sırasında Alaşehir'e yapılabilecek turistik yatırımlar ve hemen yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Tura katılan rehberlerden biri olan ve geziyi İZRO ve Alaşehir Belediyesi ile birlikte organize eden, Alaşehir eski muhabirlerinden Mehmet Aydın, Alaşehir'de bir Kent Arşiv Müzesi ve bir de Etnografya Müzesi kurularak, hem bugün nüfusu 100 bini aşan Alaşehirlilerin, hem de her yaştaki öğrencinin yararına sunulmasını talep etti.

Belediye Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu, "Şehrimiz İzmir- Pamukkle yol güzergahında olmasına rağmen istediğimiz tanıtımı sağlayamadık. Ancak bundan sonra dünyaca ünlü sultaniye üzümü, yöreye özel yemekleri, ekmeği, yöresel Türk Evi, St. Jean Kilsesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Kurşunlu Han, Kütüphane, Şeyh Sinan Camii, Kütük Minare, Alaşehir Surları bugün itibariyle ziyaret edilebilecek tarihi değerlerimiz, bunlara yenilerini de ilave ederek, turizm alanında yeni alanlar oluşturacağız. Sizlerin de önerilerini değerlendireceğiz." dedi.

HAYRAN KALDILAR

İZRO Yönetim Kurulu Başkanı N. Nebil Altınel de Alaşehirlilere ve Alaşehir Belediyesi'ne kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Danışmanı Sami Çeltikoğlu'na, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Erkan Boğa'ya ve Belediye Basın Danışmanı Osman Oruç'a birer teşekkür plaketi verdi. Altınel, Alaşehir'in, turizmde bugün olduğu yerden daha yukarıda olması gerektiğini, tarihi eserlerin yanında Salı Pazarı ile de bir ilgi odağı olabileceğini belirtti.

Alaşehir'in tarihi ve turistik yerlerini gezip incelemelerde bulunan rehberler, gezi kapsamında Alaşehir'e bağlı Akkeçili Köyü Camisi'ni de gören profesyonel turist rehberleri, bir köyde böyle güzel bir caminin olabileceğine görene dek ihtimal vermediklerini söyleyerek camiye hayran kaldıklarını belirtti.

Ege Rehberleri Alaşehir Turunda

Ege Rehberleri Alaşehir Turunda

Ege Rehberleri Alaşehir Turunda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim