• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

‘Ege mutfağını marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız’

‘Ege mutfağını marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız’
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi'nin eşsiz yemek kültürünü hak ettiği noktaya getirmek gerektiğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi'nin eşsiz yemek kültürünü hak ettiği noktaya getirmek gerektiğini söyledi. Yaptığı açıklamada, "Ege mutfağını bir marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız. Bir süre sonra dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranları olmalı." dedi.

İzmir Aşçılar Derneği'nin, geçen ocak ayında yapılan genel kurulunda seçilen yeni yönetimi Demirtaş'ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Şamil Akşit'e, Ege mutfağının tanıtımı ve marka haline getirilmesi konusunda yapacakları her türlü çalışmaya destek sözü veren Demirtaş, "Üyemiz olan yüzlerce restoranın kalitesini yükseltmek için İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ile proje üretiyoruz. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşlarıyla "Lokanta İzmir" projesini başlattık. İzmir'in lokantalarına, standart ve kaliteli hizmet getirmeye çalışıyoruz. İkinci önemli projemiz "Ege Restoranları'. Menü ve konsept çalışmalarına başladık. Bir süre sonra dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranlarının olmasını düşlüyoruz." dedi. İzmir Aşçılar Derneği ile Ege yemekleri konusunda Türkçe ve İngilizce bir kitap yayımlanması konusunda da çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

'EGE, ÖNEMLİ BİR GASTRONOMİ DESTİNASYONU'

Turistlerin seyahat tercihlerinde en güçlü üç sebepten birisinin yemek ve gastronomi olduğunu belirten İZTO Başkanı Demirtaş İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerin, gastronomiden ciddi gelirler elde ettiğini söyledi. Demirtaş, "Dünyanın en fazla turist çeken altıncı ülkesi olarak 41 milyon turist ağırlıyoruz ama bunun içinde şu kadar kişi gastronomi için geliyor diyemiyoruz. Gastronomi uzmanlarına göre dünyanın en zengin mutfakları Türk, Fransız ve Çin mutfakları. Ülkemize gelen her yabancı, mutfağımıza hayran kalıyor. Türk mutfağı antik Yunan, Ortadoğu Asya ile Osmanlı mutfağının karışımı ve füzyon özelliği gösteriyor. Ege ise dört mevsimli, bereketli ürünleri ve çok kültürlü yapısıyla önemli bir gastronomi destinasyonu." dedi.

Ege mutfağını dünya mutfakları arasına sokmayı hedeflediklerini belirten İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Akşit de, "Ege mutfağının gelişmesini ve bir marka haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyoruz. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim