• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Ege Denizinde Ölü Sayısı 13 Oldu

Ege Denizinde Ölü Sayısı 13 Oldu
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında lastik botun batmasıyla 12 sığınmacı hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları sırasında ekipler bir bebeğin...

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında lastik botun batmasıyla 12 sığınmacı hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları sırasında ekipler bir bebeğin cesedine daha ulaştı.

Foça ilçesinin 13 mil açıklarında Midilli istikametinde meydana gelen olayda, yasa dışı yolla yurt dışına çıkmaya çalışan yaklaşık 50 göçmeni taşıyan bot alabora olup batmasıyla 12 kişi hayatını kaybetti. Sahil güvenlik ekipleri, havanın kararmasının ardından ara verdiği arama kurtarma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. 12 göçmenin kayıp olduğu tahmin edilirken, ekipler hem hava hem de denizden bölgede sığınmacıları bulmaya çalıştı. Aramalar sırasında ise güvenlik güçleri, bir bebeğin daha cansız bedenine ulaştı.

TELSİZLERDEN GEMİLERE ANONS: "DENİZDE CESET OLABİLİR"

Sahil güvenlik ekipleri, bölgeden geçen gemilere telsiz yardımıyla anons yaptı. Anonsta ekipler, bölgedeki olayı aktararak, deniz üzerinde ceset olabileceği bu nedenle dikkatli olmaları konusunda gemi kaptanlarını uyardı. Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, yaşanan dehşeti anlatarak, olayı balıkçıların gördüğünü ve yine ilk müdahalenin bölgedeki balıkçılar tarafından yapıldığını söyledi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

FACİA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Olay, dün sabah Foça ilçesinin 13 mil açıklarında Midilli istikametinde meydana geldi. Yasa dışı yolla Yunanistan'a gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu lastik bot, Foça açıklarında alabora oldu. Olay sonrasında bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, sığınmacıların kurtarılması için hava ve denizden bir operasyon başlattı. Can pazarının yaşandığı olayda ekipler, lastik botta 50 veya 60 kişinin bulunduğunu tespit ederken, aralarında çocukların bulunduğu 12 kişi boğularak hayatını kaybetti. Hava ve denizden seferber olan ekipler, 26 kişiyi sağ salim limana çıkardı. Limana çıkarılan sığınmacılar 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim