• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü
Türk cimnastik tarihinin efsane sporcusu Göksu Üçtaş Şanlı, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra ara verdiği spor hayatına geri döndü.

Türk cimnastik tarihinin efsane sporcusu Göksu Üçtaş Şanlı, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra ara verdiği spor hayatına geri döndü. Göksu, günde çift antrenmanla Dünya Kupası'na ve Olimpiyatlara hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk ve tek olimpik cimnastikçisi Göksu Üçtaş Şanlı, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra ara verdiği spor hayatına yeniden döndü. Türk cimnastik tarihinde aldığı madalyalar ile ülkemize ilkleri yaşatan milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, Londra Olimpiyatları'na katıldıktan sonra memleketi Gaziantep'e yerleşerek Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'nde cimnastik antrenörü olarak göreve başladı. Burada minik cimnastikçileri geleceğe hazırlamaya çalışan Göksu, salon yetersizliği yüzünden antrenman yapmakta zorluk çekti. Bunun üzerine radikal bir karar alan Göksu, İzmir'e yerleşerek aktif spor hayatına yeniden başladı. Temmuz ayında Mersin'de yapılacak Dünya kupası ve 2020 Olimpiyatları'na günde çift idman yaparak hazırlanıyor.

Jimnastiğe 5 yaşında Gaziantep'te başlayan ve aynı yıl tesis yetersizliği yüzünden memleketinden ayılıp Bolu'ya yerleşmek zorunda kalan milli cimnastikçi, yaklaşık 20 yıl sonra yeniden tesis yetersizliği yüzünden memleketi Gaziantep'ten ayrılmak zorunda kaldı.

"OLİMPİYAT KAPISINI GÖKSU ÜÇTAŞ İLE ARALADIK"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Göksu Üçtaş Şanlı'nın aktif spor yaşamına dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Efsane geri döndü. Olimpiyat kapılarını Göksu ile araladık. Göksu bizlere birçok ilki yaşattı. Bundan sonra da yaşatmaya devam edecek. Türkiye'yi cimnastik branşında olimpiyatlara taşıma başarısı gösteren Göksu'nun birçok başarıya daha imza atacağına inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK DÜNYA KUPASI MERSİN'DE YAPILACAK

Dünya Cimnastik Federasyonu tarafından 1-3 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan Artistic Gymnastic World Challenge Cup'a Mersin ev sahipliği yapacak. Dünyanın ünlü cimnastikçileri Mersin'de madalya alabilmek için yarışacaklar. Artistic Gymnastic World Challenge Cup'ta olimpik cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı'nın da madalya alması bekleniyor.

GÖKSU ÜÇTAŞ ŞANLI KİMDİR?

1990 yılında Gaziantep'te doğan milli sporcu, 2009 Akdeniz Oyunları'nda atlama masasında gümüş madalya kazanarak Türkiye'yi bu dalda ilk kez kürsüye taşıdı. Mart 2010'da Doha'da yapılan Dünya Kupası yarışmasında yer hareketlerinde bronz madalya aldı. 2010 yılında, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde düzenlenen Dünya Kupası yarışmalarında Göksu Üçtaş yer aletinde altın madalya, denge aletinde gümüş madalya ve atlama aletinde gümüş madalya kazanarak Türkiye'ye tam üç madalya getirdi. 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma başarısı göstererek, bu branşta Türkiye'nin ilk kez olimpiyatlarda temsil edilmesini sağladı.

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Efsane Cimnastikçi Geri Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim