• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Efsane Aydınspor Küllerinden Geri Doğuyor

Efsane Aydınspor Küllerinden Geri Doğuyor
1990-1993 yılları arasında birinci ligde mücadele eden ve Türk futbol tarihine adını "Efeler" olarak kazıyan Aydınspor, yedi yıl önce düştüğü amatör...

1990-1993 yılları arasında birinci ligde mücadele eden ve Türk futbol tarihine adını "Efeler" olarak kazıyan Aydınspor, yedi yıl önce düştüğü amatör kümede tekrar küllerinden doğmaya başladı.

2013-2014 sezonunda yeşil sahalara tekrar dönen efsane Aydınspor 2. Amatör Küme'de yaşadığı şampiyonluğunun ardından iki yıl sonra bir şampiyonluk daha yaşayarak adını Süper Amatör Lig'e yazdırmayı başardı. Aydın'ın ilk profesyonel takım olma özelliğini de elinde bulunduran Aydınspor basamakları tek tek çıkmaya başlarken gözünü de üst liglere dikti ve önümüzdeki sezon için hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak belirledi. Aydın 1. Amatör Küme 3. Grup'ta sezonu 35 puanla şampiyon tamamlayan Aydınspor, sezon içinde birçok gelgitler yaşamasına rağmen bu sezon oynadığı 14 maçta 11 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle şampiyonluğu göğüsleyen takım oldu. Aydınspor'un üç yılda yaşadığı iki şampiyonlukta önemli katkı sağlayan Aydınspor Kulüp Başkanı Aydın Çepni ve Aydınspor Genel Kaptanı Cenk Dincil sezonu değerlendirerek Süper Amatör için hazırlıklara başladıklarını ve önümüzdeki yıl hedeflerinin tekrar bir süt lige çıkmak olduğunu söyledi.

"DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Son dört maçta takımın başında sahaya çıkan Genel Kaptan Cenk Dincil şampiyonlukta emeği geçen futbolcularını özverilerinden dolayı kutlayarak, "Herkes ligde iyi niyet çerçevesinde mücadele etti. Onları da mücadelelerinden dolayı teşekkür ederim. Asıl zorlu mücadelemiz şimdi başladı. Seneye çok ciddi rakiplerle karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Gelecek yılın planlaması çok zor olacak. Çok iyi bir ekip kurmamız gerektiğinin farkındayız. Bu ekibi kurarken, Aydın halkının hem yönetim hem taraftar anlamında ciddi desteğine ihtiyacımız var. Bu takımın tekrar eski şaşalı günlerine dönmesi için biz yönetim olarak tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Bizim tek derdimiz Aydınspor'un profesyonel liglere geri dönmesidir" dedi.

"BİZ BU BAŞARIDA SADECE AĞABEYLİK YAPTIK"

Aydınspor'un üç yılda kazandığı iki şampiyonlukta başarının futbolculara ait olduğunu ve kendilerinin sadece yol gösterici görevini üstlendiklerini ifade eden Aydınspor Başkanı Aydın Çepni, "Bu süreçte çok zor günler yaşadık. Hatta yönetim olarak kulübümüze destek bulmadığımız için istifa bile ettik ama Aydınspor kulübü o kadar sahipsiz kalmış ki hiç kimse kulübe talip olmadı. Bu sezon oyuncularımızın büyük özverisi sayesinde bu sezonu şampiyonlukla tamamladık. Başarı bizim değil, futbolcularımızındır. Biz sadece bu başarıda ağabeylik yaptık. O yüzden şampiyonlukla övünmek değil, sadece bu şehre bu takımın büyüklerine isyanımız var ama şu da bilinmelidir ki bu kulüpte ben ve yönetici arkadaşlarım olduğu sürece bu kulüp her sezon şampiyonluğa oynayacaktır" şeklinde konuştu.

"BU KULÜP, YENİDEN PROFESYONEL LİGLERE GERİ DÖNECEK"

Önümüzdeki sezonun hazırlıklarını da en kısa sürede yapmaya başlayacaklarını kaydeden Çepni, "Bu takımın sırtından bir yere gelenler bir daha bu kulübün kapısından içeri giremeyecekler. Bu kulüp, şahıs kulübü değil, Aydın'ın kulübüdür. Başarı bizim değil, Aydın'ın başarısı olacak. Biz Aydınspor'a gönül verenlerdeniz. Yıllarca hiçbir menfaatimiz olmadan Aydınspor'un iyi günde ve kötü gününde yanında olduk. Şimdi kötü gününde yanında olmayanlar, iyi gününde de yanında olamayacaklar. Biz yönetim olarak inanıyoruz ki bu kulüp yeniden profesyonel liglere geri dönecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim