• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Efkan Ala: İstanbul'da gözaltı sayısı 7'ye ulaştı

Efkan Ala: İstanbul'da gözaltı sayısı 7'ye ulaştı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 7'ye ulaştığını...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınanların sayısının 7'ye ulaştığını söyledi. Ala, Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında bir çocuk da bulunduğunu ifade etti.

Efkan Ala, Ankara'da gerçekleştirilen Büyükelçiler Konferansı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili soruya Ala, "İstanbul'da yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak şu ana kadar gözaltına alınan sayısı 7'ye ulaştı. Soruşturma, inceleme çok detaylı bir şekilde, bütün hassasiyetiyle devam ediyor." dedi.

Diyarbakır'daki patlamayla ilgili soruları da cevaplayan Bakan Ala, "Ölenler arasında çocuk var, sivil var ve yaralılar var. Yaralılardan aldığım bilgiye göre 2'si ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Orda da bu PKK terör örgütünün yaptığı bir saldırı. Ve 2 bina da çökmüş, onun içerisinden bazı kişiler sağ kurtarıldı. Şehidimiz var, öyle anlaşılıyor şu anda bir. Ona Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da eş zamanlı olarak askeriye ve emniyete de silahlı saldırılar olduğu iddialarıyla ilgili Bakan Ala şöyle konuştu: "Bilemiyoruz arkadaşlar, söyleniyorlarla değil, biz lütfen ne bilgi veriyorsak bilin ki doğru bilgi odur. Yoksa böyle bilgi kirliliğiyle bu sürece sizlerde katkıda bulunuyorsunuz. Terörle mücadele bir ülkenin topyekün kapasitesinin birlikte hareket etmesini gerektiren bir husustur. Memnuniyetle şunu ifade etmek istiyorum ki sizler de bu konularda hassassınız, onun için resmi açıklama, valiliklerden, bizlerden, içişleri bakanlığından yahut sayın Başbakanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelmeden, resmi yetkililerden gelmeden onlara lütfen itibar etmeyiniz. Bunlar spekülatif olabiliyor, yönlendirme amaçlı olabiliyor. Kara propaganda olabiliyor. O bakımdan biz zaten anında sizleri, kamuoyumuzu sizler aracılığıyla bilgilendirmeyi bir görev addediyoruz. Ama zaman zaman valiliklerimiz yapıyor bu açıklamaları, zaman zaman bizler yapıyoruz o da tesadüfü olmuyor, karar veriyoruz kim o açıkmayı yapsın diye."

Efkan Ala: İstanbul'da gözaltı sayısı 7'ye ulaştı

Efkan Ala: İstanbul'da gözaltı sayısı 7'ye ulaştı

Efkan Ala: İstanbul'da gözaltı sayısı 7'ye ulaştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim