• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Efkan Ala, Emniyet'te ihraçları başlattı

Efkan Ala, Emniyet'te ihraçları başlattı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, biri emniyet müdürü 7 polisin meslekten ihraç edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, paralel yapı ile ilişkisi saptanan biri Emniyet Müdürü rütbesinde 7 polisin meslekten ihraç edildiğini açıkladı. Ala ''Soruşturmalar derinleştikçe bu sayı artabilir'' dedi. İhraç edilen üst düzey emniyetçinin Şube Müdürü ve 3. sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde olduğu, Başbakan Erdoğan'ın odası dahil, bazı yasa dışı telefon dinleme olayları ile bağlantılı bulunduğu öğrenildi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre AK Partinin Afyon kampına katılan ve basına kapalı bölümünde konuşan Bakan Ala, paralel yapı ve ''Hükümete darbe'' konusunda detaylı bilgiler verdi. AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana olan gelişmeleri özetleyen Ala şunları söyledi:

''AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde, istikrar ve reformlar olmak üzere iki önemli konu vardı. Yıllar içinde istikrar sağlandı, reformlar yapıldı, Türkiye güçlendi. Hükümete yönelik ilk girişim 2009 Ocak ayında Davos'taki 'One Minute' olayı ile ve uluslararası güçlerin düğmeye basmasıyla başladı. Bu destekle hükümeti devrime girişimi organize edildi.
 
Bu organizasyon, 2010'daki referandum sonrası ve Kasım 2011'den itibaren de yasa dışı dinlemeler ile bilgi toplamaya dönüştü. 7 Şubat 2012'deki MİT operasyonu ile birlikte ilk darbe girişimi yaşandı. Bu bertaraf edilince 17 ve 25 Şubat darbe girişimleri gündeme geldi.''

dfghjk-001.jpg

SAVCILIK NUMARASI DA VAR

Kırılma noktalarından birinin de Mavi Marmara olduğunu söyleyen Bakan Ala'nın kürsüden milletvekillerine yaptığı sunuma göre, paralel yapı, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile Erdoğan'ı yalnızlaştırılacak, ailesi üzerinden vuracak, istifaya zorlanacaktı. Bu yapı, yasa dışı telefon dinlemelerinden elde edilen bilgilerle, bir doküman da hazırladı. Bu belgeye konu olan ve 2012 yılında açıldığı anlaşılan soruşturma için de adli makamların kullandığı biçimde, 2012/656 sayı numarası verildi. 

Buna göre Erdoğan için "Terör örgütü davası" açılacaktı. Bakan Ala'nın verdiği bilgiye göre elde edilen bu belgede Erdoğan için, "Dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan" ifadesi dikkat çekti. Daha sonra yok edilmek istenen ancak ele geçirilen bu belgede, dinleme kayıtları yer alıyor. Paralel Yapı'nın 17 ve 25 Aralık'ta istediğini elde edemeyince bu belge eklerinde yer alan dinlemeleri internete sızdırdığı da, Afyon kampında ifade edildi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim